"Koruyucu Aile" İl Yürütme Kurulu Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlatmış olduğu ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlatmış olduğu ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında "Koruyucu aile" İl Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Valilik Toplantı Salonu'ndaki programda, yapılan işin gönül işi olduğunu belirterek, ailelerin gönüllü olarak projeye katılmaları sonucu Bilecik'te de bunu başarabileceklerini ifade etti.

Vali Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar da her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, devletin koruması altındaki çocukların birçok ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çocukların tek ihtiyacının aile sıcaklığı, sevgisi ve huzuru olduğunun altını çizen Dr. Akpınar, koruyucu ailenin devletin yurtta, yuvadaki çocuklara sağladığı imkanların yanında aile ortamını sağlayacağını kaydetti.

"Koruyucu Aile" projesi ve yapılacak çalışmalar hakkında sunum yapan İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu ise koruyucu aile olma koşullarının kolaylaştırıldığını ve sağlanan imkanların da önemli oranda arttırıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çeşitli nedenlerle, bakımları bir süre için öz ailesi yanında sağlanamayan çocukların, eğitim, bakımı ve yetiştirilme sorumluluğunu kendi aile ortamlarında, kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde ve devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişiler, koruyucu aile olarak tanımlanmaktadır. Koruyucu aileler, baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamalarına aylık ödemelerin yanında koruyucu aileye verilen çocukların eğitim, kurs, giyim, harçlık, sağlık, servis gibi masraflarının da belli standartlarla karşılanacak."

Reklam
Reklam

Toplantıya proje yürütme kurulu üyeleri katıldı

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: