Koşaner: Sarıkamış şehitleri mesajı

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner Sarıkamış Harekâtı’nın bugün verilen büyük zayiatın yanı sıra Mehmetçiğin üstün niteliklerini ortaya koymasıyla karşılarında bir onur abidesi olarak durduğunu belirtti

Koşaner, “Harekâttan çıkardığımız ve çıkaracağımız dersler, bugün ve gelecekte bizlere ışık tutacaktır” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Mesajı yayınladı. Orgeneral Koşaner, mesajında, “Vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna Sarıkamış Harekâtı'nda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikallerinin 96'ncı yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyoruz. Sarıkamış Harekâtı'nda kısıtlı imkânlarıyla, düşmanın yanı sıra şiddetli kar ve soğuğa karşı verdiği amansız mücadele ile Mehmetçiğin, Türk ulusunun kalbinde bir kez daha destanlaşmıştır. Sahip olduğu yüksek ruh ve en zor şartlar altında sergilediği kahramanlıklarla, Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Sakarya'dan Dumlupınar'a, harp tarihinde eşine az rastlanacak mücadeleler veren Mehmetçik, bağımsızlık tutkusu ile vatan ve ulus sevgisini, bu uğurda çekinmeden canını feda ederek göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Sarıkamış Harekâtı’nın bugün, verilen büyük zayiatın yanı sıra Mehmetçiğin üstün niteliklerini ortaya koymasıyla karşılarında bir onur abidesi olarak durduğunu belirten Orgeneral Koşaner, mesajına şöyle devam etti:

“Harekâttan çıkardığımız ve çıkaracağımız dersler, bugün ve gelecekte bizlere ışık tutacaktır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağının ve gelişmiş teknolojik harp silah araçlarının imkân ve kabiliyetleri ile donanmış Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, vatanını korumak uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman personeliyle verdiği her şehidin ulusumuzun bağrına bir kor gibi düştüğünü bilmekte ve onlarla bütünleşerek bu onuru paylaşmaktadır. Savaşın soğuk yüzünü gösteren hatıralarıyla zihinlerde canlılığını koruyan Sarıkamış Harekâtı'nda verdiğimiz şehitlerimizi bugün bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve yaşatılması uğruna mücadele vermiş Ebedî Başkomutanımız Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını ve bu uğurda hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Reklam
Reklam

ANKA