Köse; “istanbul’un Fethi Dönüm Noktasıdır”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İstanbul’un Fethi’nin 560’ıncı yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tarih boyunca...

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İstanbul’un Fethi’nin 560’ıncı yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tarih boyunca nice zaferlere imza atan milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi, hem şanlı tarihimizin taçlandığı bir gün, hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

Asya ve Avrupa kıtalarını birbiriyle buluşturan İstanbul’un, görkemli mazisinde olduğu gibi bugün de farklı kültür ve inançtaki insanların birbiriyle barış içinde bir arada yaşamaya devam ettiği Türkiye mozaiği bir şehir olduğunu belirten Köse şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

”Kuruluşunu müteakip dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümünü kutluyor; eşsiz güzelliklerin bulunduğu dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: