Kösemusul: Ekonomik Istikrar, DünyanınTürkiye'ye Bakışını Değiştirdi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ülkedeki ekonomik istikrarın dünyadaki...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ülkedeki ekonomik istikrarın dünyadaki Türkiye'ye bakışı değiştirdiğini belirterek; "Küresel ve bölgesel sıkıntılara rağmen Türkiye'ye bakış açısında kalıcı ve olumlu değişiklikler olmuş, güvenilir ve istikrarlı ülke tanımına dönmüştür. Bu değişimi iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

TUİK tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi verilerini değerlendiren Kösemusul, Türk ekonomisinin kalbinin sanayi olduğunu ifade etti. Büyümenin en önemli enstrümanı olan ekonominin temel taşını oluşturan sanayi üretiminde, rakamların yükselişinin üreticiyi, yöneticiyi, çalışanı ve toplumun üreten her kesimini mutlu edeceğini kaydeden Kösemusul, şunları söyledi: "Çünkü sanayideki büyüme; kalkınma demektir, refah ve güç demektir. Bu anlamda, Nisan ayında sanayi üretim endeksi beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artmıştır. Yıllık bazda yüzde 3,4 oranında artmışken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 artmıştır. TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretim endeksi ülkemiz ekonomisi açısından oldukça memnuniyet verici."

Reklam
Reklam

Sanayi ve üretim anlamında Türkiye'yi omuzlayan öncü kentlerden birisi olan Sakarya'nın da bir sanayi kenti olarak bu pozitif rakamlar ve pozitif gelişmeler içinde olumlu rol oynadığını anlatan Kösemusul, "Büyümeden de olumlu katkılarını alacaktır diye düşünüyorum. Büyümeye mahkum ülkeler arasında olan ülkemizin ve büyümeye mahkum iller arasında yer alan ilimizin, sanayi ortak paydasında bu vasat büyüme oranlarını aşarak büyüme ivmesinin önümüzdeki dönemlerde de yükselmesini umut ediyorum. Yıllık bazda 3,4 olan sanayi üretim endeksinin daha da artmaması için hiçbir neden yoktur. Bizler; sanayiciler, ülkedeki ekonomik istikrarın dünyadaki Türkiye'ye bakışı değiştirdiğini gördük. Son yıllarda küresel ve bölgesel sıkıntılara rağmen Türkiye'ye bakış açısında kalıcı ve olumlu değişiklikler olmuş, güvenilir ve istikrarlı ülke tanımına dönmüştür. Bu değişimi iyi değerlendirmeliyiz. Bu büyüme her şeye rağmen olumlu ve pozitif olmamıza olanak sağlayabilir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: