Kösemusul: KOBİ'lerin ABD'deki Yatırımlarına Destek Verilsin

'Türkiye Yatırım Haftası' programı çerçevesinde ABD'de bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu...

'Türkiye Yatırım Haftası' programı çerçevesinde ABD'de bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, KOBİ kapsamındaki işletmelerin yatırımlarına destek verilmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyetle birlikte ABD'ye giden Kösemusul, son zamanlarda ABD’ye sık sık heyetlerin katılımıyla yapılan görüşmelerin artan yararını gördüklerini ifade etti.

Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve sınai işbirliğinin ve ortak yatırımların arttırılması, üçüncü ülkelerde Türk-Amerikan işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi, ticareti ve ortak girişimleri kısıtlayıcı mevzuat ve uygulamaları tespit ederek, bunların kaldırılması veya iyileştirilmesi yönünde görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Kösemusul, "Bu görüşmelerde Türk firmalarının ABD’de daha fazla yatırım yapması isteği gündeme geldi. Enerji, inşaat ve proje geliştirme, savunma, telekomünikasyon ve ulaştırma, tarım ve gıda, tekstil, finans ve bankacılık, turizm sektörlerinde Türkiye’deki ve ABD’deki yatırım ve ticaret olanakları konuları ele alındı. ABD’de tanınan Türk markalarının yatırım yapması konuları görüşüldü. Bizler de KOBİ kapsamındaki işletmelerin de ABD’de yatırımlarına destek verilmesini istedik. Olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. İş Konseyi faaliyetlerinde, Türkiye’nin ABD’de tanıtımına büyük ağırlık verilmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: