Köşen Köyünde Balıklar Su Yüzüne Vurdu

Edirne merkeze bağlı Köşen köyünde bulanan Demirhanlı Deresi’ndeki balık ölümleri yetkilileri harekete geçirdi.Köyün içinden geçen...

Edirne merkeze bağlı Köşen köyünde bulanan Demirhanlı Deresi’ndeki balık ölümleri yetkilileri harekete geçirdi.

Köyün içinden geçen Demirhanlı Deresi üzerindeki balıkları gören köylüler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Derede incelemelerde bulunan ekipler oksijen metre ile yaptıkları ölçümler sonucu balık ölümlerinin oksijensizlikten kaynaklandığını tespit etti. Deredeki oksijenin balıklara yeterli gelmediğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, suda fazla bulanıklık olduğunu, bunun da sudaki oksijen oranını azalttığını ifade etti. Derede yapılan kazı çalışmalarının balıkların yaşadığı ortamı bozduğunu kaydeden ekipler, sudaki oksijen değerinin 3 ila 4 civarında olması gerektiğini ancak yaptıkları ölçümler sonucu bu oranın ikinin altına düştüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Köy Muhtarı Mustafa Yetkin ise daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek, “Benim de olaydan bu sabah haberim oldu. Ben de gerekli yerlere telefon ettim. Neden öldüklerini tam olarak bilemiyoruz. Oksijensizlikten olduğu söyleniyor. Derelerde ıslah çalışmaları oldu. Ondan mı kaynaklandı bilemiyoruz” dedi.

Ekipler, balık ölümlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Pazartesi günü tekrar incelemelerde bulunacaklarını ve sonuçların laboratuardan gelecek sonuca göre balık ölümlerinin tam nedeninin ortaya çıkacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: