Köseoğlu: Aydınlı uyuma jeotermaline sahip çık!

Vedat Köseoğlu Aydınlı vatandaş, Aydın'da jeotermal enerjinin kullanılması 'Aydınlı uyuma jeotermaline sahip çık' diyerek imza toplamaya devam ediyor.

Kamu emeklisi Vedat Köseoğlu Aydınlı vatandaş, Aydın'da jeotermal enerjinin kullanılması 'Aydınlı uyuma jeotermaline sahip çık' diyerek imza toplamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Valiliği'nin izni izle Aydın'da jeotermal enerjinin kullanılması ile ilgili Aydın sokaklarını karış karış gezerek imza toplayan kamu emeklisi Vedat Köseoğlu Aydın'da bulunan 22 mahallenin muhtarlarından da destek aldı.

Muhtarlıklara da mahalle halkının imzaları ile jeotermalin Aydın'da kullanılması için kendisine destek verebilmeleri için dilekçe örneğini ve imza listesini bıraktığını söylerek, "Bugüne kadar yaklaşık 2 bin beşyüz imza topladım. İmza toplamak için işyerlerine, kahvelere gidiyorum. Sokakta karşılaştığım insanlardan da imza alıyorum. Jeotermalin meskenler ve kapalı mekanlarda kullanılmasından yanayım. Bir şehri ısıtabilecek enerjimiz var. Evime bu enerjiyi kullanmak istiyorum. Resmi ve özel kuruluşların, halkın jeotermal enerjiye sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Özel İdare’ye kaynak aktarılmasıyla bu iş bitmez. Jeotermalin olduğu yerde ucuz elektrik verilebilir. Ancak, Aydın halkı bundan dahi yararlanamıyor. Arap ülkeleri petrol zengini. Halk bizim kullandığımız fiyatın dörtte bir fiyatına petrol kullanıyor. Biz jeotermal zenginiysek neden tüketmiyoruz? Özel İdare’nin yaptığı yanlış. Aydın halkına sorulup da mı bu kuyular satıldı?” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Köseoğlu ayrıca sivil toplum kuruluşlarının da desteğini aldığını belirterek, tüm Aydın halkının jeotermal enerjiye sahip çıkmasını isteyerek, vatandaşları mahalle muhtarlıklarında bulunan imza listelerine imzalarını atarak kendisine destek vermesi için muhtarlıklara davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: