KOSGEB Başkanı Kaplan: Bu yıl 50 bin kişiye girişimcilik kursu verdik

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, bu yıl...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, bu yıl Türkiye genelinde 50 bin kişiye girişimcilik kursu verildiğini belirterek, amaçlarının bu sayıyı daha da yukarılara çıkarmak olduğunu söyledi.
Kaplan, geçen yıl girişimcilik kursuna ise yaklaşık 12 bin kişinin katıldığını hatırlattı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın KOSGEB ile işbirliğinde düzenlediği ‘uygulamalı girişimcilik eğitim programı’nın sertifika dağıtım törenine katılan Kaplan, KOSGEB olarak birçok kurum ve kuruluş ile girişimcilik programları gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’nin kalkınma ve gelişmesi için girişimcilik seferberliği başlattıklarını kaydeden Kaplan, programların artarak devam edeceğini ifade etti. Ankara Kalkınma Ajansı’nın toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde konuşan Ankara Vali Yardımcısı Dr. Şentürk Uzun da Ajans’ın da faaliyete başladığı ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ise kurum olarak hedeflerinin Ankara’da ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeyi hızlandırmak ve rekabet gücünün artırmak için Ankara’nın iş ve yatırım imkânlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı olduğunu söyledi. Balcı, bu yatırımlarda genç girişimcilere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacaklarını dile getirerek, "Çünkü girişimci, risk alarak yenilik yapan kişidir. Diğer bir deyişle girişimci, yeni bir ürünü, süreci, hizmeti kafasında oluşturacak hayal gücüne ve bu fikri hayata geçirecek yeteneğe ve sebata sahip olan kişidir. Dolayısı ile girişimcilik için fikir üretmek, yenilik üretmek ya da bir geliştirme yapmak gerekmektedir. Bu ise hem Ankara'nın kalkınmasında hem de ülkemizin kalkınmasında en öncelikli ihtiyacımızdır. Biz de Ankara Kalkınma Ajansı olarak tüm faaliyetlerimizin ve projelerimizin odağına 'yenilikçiliği' alıp burada bulunan ve bulunmayan tüm girişimcilerle birlikte Ankara için bu kıvılcımı yakmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Sertifika dağıtım törenine İl Genel Meclisi Başkanı ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arslanoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Bezci, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Lale ile girişimci adayları ve ajans uzmanları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz