KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Işık, Kurumun Desteklerini Anlattı

KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Mustafa Işık, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyelerine kurumun verdiği destekleri anlattı.

KOSGEB Kars Hizmet Müdürü Mustafa Işık, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine kurumun verdiği destekleri anlattı. Dernek binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Işık, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'in (KOBİ) rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunduklarını belirterek, bu grubun ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak amacıyla hizmet sunduğunu söyledi. KOSGEB desteklerine başvurmak için öncelikle veri tabanına kayıt olmak gerektiğini vurgulayan Işık, şöyle devam etti: "Bu desteğin amacı KOBİ'lerin birleşerek rekabet güçlerini artırmalarını sağlamaktır. Örneğin 5 bakkal bize müracaat edip 'bir süper market kurmak istiyoruz, böylece rekabet gücümüzü artırmış oluruz' derseler bu bizim için uygun bir proje başvurusudur. Bu doğrultuda en az 5 KOBİ bir araya gelerek bize başvuru yaparlarsa bizlerden 250 bin TL hibe alabilirler. Eğer işlerinde makine ve ekipman alımı varsa o zaman da ekstra olarak 500 bin TL sıfır faizli kredi desteği alabilirler." Işık, bilgilendirme toplantısında üyelere, kurumlarının girişimcilere sağladığı destekler hakkında detaylı bilgi de verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: