KOSGEB Şube Müdürü Akyüz:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adıyaman Şube Müdürü Abidin Akyüz, Adıyaman'da 50 kişiye girişimci

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adıyaman Şube Müdürü Abidin Akyüz, Adıyaman'da 50 kişiye girişimci desteği verdiklerini söyledi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyamanlı girişimci adaylarından başvuru beklediklerini, amaçlarının kent ekonomisine hareket kazandırmak olduğunu belirtti.

Girişimci desteğinden belirli kriterlere sahip kişilerin faydalanabileceğini ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu desteğimizden faydalanılması için çeşitli STK'ların ve kurumların düzenlediği girişimci kursuna katılmaları gerekiyor. Bu kursun sonunda alacakları sertifikayla hazırlayacakları iş projesi ile kurumumuza yapacakları müracaat yeterlidir. Ondan sonra biz kendilerine 30 bin TL makina ve ekipman hibe desteği ile 70 bin TL de kredi desteği sunmaktayız. İl genelinde 30 bin TL hibeli 97 bin TL'lik girişimci desteğinden şimdiye kadar 50 kişiyi yararlandırdı. Ben tüm genç girişimci adaylarımızı bekliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: