Kosgeb’ten Hibe Desteği Alan İki Girişimci İşyerlerini Açtı

Aydının Didim İlçesinde KOSGEB’in açtığı Girişimcilik kurslarına katılarak sertifika alan 2 girişimcinin işyerleri düzenlenen törenle...

Aydının Didim İlçesinde KOSGEB’in açtığı Girişimcilik kurslarına katılarak sertifika alan 2 girişimcinin işyerleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

KOSGEB’in değişik yer ve zamanlarda açmış olduğu girişimcilik kurslarına katılarak başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan Didimli Bahattin Gökdemir ve Sinem Akkaya adlı kursiyerlerin işyerleri düzenlenen törenle açıldı. Ankara’da girişimcilik kursuna katılan Bahattin Gökdemir ‘Zeytin Ocağı” Söke’deki Girişimcilik kursuna katılan Sinem Akkkaya ise “Koyu-Beyaz Seramik atölyesi” adını verdikleri işyerleri resmi törenle açıldı. Açılışlara Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, KOSGEB Aydın Merkez Müdürü Turgut Gözen, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

İlk olarak Zeytin Ocağı adlı işyerinin açılışı yapılırken açılışta konuşan İşletme sahibi Bahattin Gökdemir Zeytin kutsal bir ürün olduğunu kaydederek Didim’de zeytin potansiyelin her yıl giderek arttığını ifade etti. Gökdemir Zeytin Ocağı markasının Didim zeytinini Türkiye’de ve Dünyada tanıtmaya çalışacaklarını kaydederek “Uzun araştırmalar ve incelemeler sonucunda bu işyerini KOSGEB’in de hibe desteğiyle açtık. Ürünlerimiz Didim’de 3 ayrı noktada satışa sunulacaktır” dedi.

Didim’de bir Zeytin borsasının kurulması fikrini de ortaya atan Gökdemir ekonomik anlamda da zeytinin getirisinin fazla olacağını kaydetti.

KOSGEB Aydın Merkez Müdürü Turgut Gözen ise KOSGEB anlamında sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, bu tür işletmelerin açılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Girişimcilik kursunun marka ve gelişim açısından önemli olduğunu kaydederek Bahattin Gökdemir ile Ziraat Odasına ilkleri yaptıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ise KOSGEB’in girişimcilik kursları sayesinde girişimciliğin öneminin arttığını kaydederek “Sertifikasını alan kursiyerlerimiz artık ehliyetini de almış oldu. Bu noktada bizler işimizi en iyi şekilde nasıl yapabilir izi düşüneceğiz. Zeytin neden 5 TL olmadı değil nasıl 20 TL’ye nasıl satabilirizi düşünmeliyiz. Bu çerçevede açılan işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Zeytin Ocağı adlı işletme kurdelası protokolce kesildi ve işyeri gezildi.

Zeytin Ocağının açılışının ardından protokol üyeleri daha sonra Sinem Akkaya’ya ait “Koyu-Beyaz Seramik atölyesinin” açılışını gerçekleştirdi. Heyet işyerindeki el emeği göz nuru yapılan eserleri yerinde inceledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz