Köşk ve hükümetin Katar ilgisi

ANKARA (ANKA) – Başbakan Erdoğan'ın 2 günlük resmi ziyareti gözlerin Katar'a çevrilmesine yol açtı. Son 5 ayda Başbakan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 8 bakan Katar'a ziyarette bulundu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın Katar ziyaretiyle birlikte, son aylarda bakanların ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Katar'a yaptığı ziyaretleri mercek altına aldı. İnce'nin yaptığı tespitlere göre, seçimlerin ardından ilk Katar ziyaretini Devlet Bakanı Mehmet Aydın 2 Aralık 2007'de gerçekleştirdi. Aydın'ın ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül 21 Ocak 2008'de Katar'ı ziyaret ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 5 Şubat 2008'de Katar'a gitti. Gül'ün ziyaretine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de eşlik etti. Enerji Bakanı Güler, 5 Şubat'ta yaptığı ziyaretin yanı sıra Erdoğan'ın Katar ziyaretine de katıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan 16 Şubat, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek 18 Şubat'ta Katar'a resmi ziyarette bulundu. Başbakan Erdoğan'ın iki günlük resmi ziyaretine ise Enerji Bakanı Güler'in yanı sıra, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Bu ziyaretlerle birlikte de son 5 ayda Katar'a Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve 8 bakan ziyarette bulunmuş oldu.

Reklam
Reklam

-"KATAR DA MADEN Mİ BULDUK?"-
Hükümetin Katar ilgisine "Katar'da ne var? Maden mi bulduk?" tepkisi gösteren İnce, Katar'ın ihracatta ilk 40 ülke sıralamasında 34'ncü olduğunu, toplam ihracattaki payının da binde 3'e denk geldiğini söyledi. Katar'ın ithalatta ilk 40 ülke arasında bile yer almadığına dikkat çeken İnce, Katar'la ticari ilişkilerin zayıf olduğunu belirterek "hem gezilerin maliyetini hem de hükümetin neden bu kadar sık Katar'ın yolunu tuttuğunu" soru önergesiyle Meclis gündemine getireceğini bildirdi. Türkiye ekonomisini şu anda sıcak paranın "kemirdiği"ni savunan İnce, "AKP iktidarı ile birlikte körfez sermayesinin Türkiye'ye geldiği biliniyor. Türkiye ise dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülke. Eğer Türkiye'ye sıcak para çekmek ve sıcak para ile dövizi baskı altında tutmak amacıyla ikide bir Katar'ın yolunu tutuyorlarsa ve bu nedenle Katar aşkları depreştiyse, bu gezilerin Türkiye'ye faydadan çok zararı olacaktır. Bu Türkiye'nin daha çok soyulacağı anlamına gelecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam