Köşk’e ‘organik’ Belgesi

Aydın’ın Nazilli ve Söke ilçelerinin ardından Köşk ilçesinde 5 yıl önce organik üretim için başvuru...

Aydın’ın Nazilli ve Söke ilçelerinin ardından Köşk ilçesinde 5 yıl önce organik üretim için başvuru yapan 350 üreticiye sertifikaları törenle verildi.

Aydın’ın Köşk İlçesi’nde gerçekleşen belge törenine Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Ziraat Odası yönetim kurulu başkanı Rıza Posacı, Köşk Ziraat Odası başkanı Metin Kaymakçı ve üreticiler katıldı.

Törende konuşma yapan İl Müdürü Köksal, “Organik üretime geçecek olan üreticiler ilk önce organik üretim sertifikası alıyorlar. Organik üretim geçiş sertifikası alan üreticiler de belirtilen kriterleri yerine getirdikten sonra, organik üretim belgesi alıyorlar. Köşk ilçesinde de geçiş sürecini tamamlayan üreticilerimiz belge almaya hak kazandılar. Aydın ürün potansiyeli çok yüksek bir il. Zeytin, Kestane ve İncir gibi ürünler dağlarda doğal ortamda yetişmektedir. Fakat bu ürünlerin sertifikası yoksa organik sayılmıyorlar. Organik üretim için belge şart. Biz elde edilen ürüne organik diyebilmemiz için sertifikası olması gerekiyor. Aydın genelinde gerek iyi tarım uygulamaları, gerekse organik üretim yapan çiftçi sayımız 5 bin 880 civarında.33 bin hektarlık alanda 90 çeşit organik ürün yetiştiriliyor” dedi.

Reklam
Reklam

ORGANİK PAZARLARINDA, ORGANİK LOGOSU VE SERTİFİKA YA DİKKAT!

Köksal, üreticileri organik üretimi konusunda uyararak, ”Çarşı-pazara gittiğimizde her ürünün organik ürün diyerekten satıldığını görürüz. Fakat organik ürünün ambalajında organik logosu bulunmaktadır. Bu logoyu ve organik üretim belgesini görmeyen tüketici bu ürünleri organik diye almasın. Bakanlığın verdiği logo ve organik ürünün belgesini mutlaka görsünler” dedi.

Organik ürün yetiştirerek belge almaya hak kazanan üreticiler ise,”Organik üretimde hijyen çok önemlidir. Organik gübre kullanıyoruz. Üretimi severek yapıyoruz, ama pazarımız yok. Devlet’ten Pazar bekliyoruz” dediler.

Köşk Ziraat Odası başkanı Metin Kaymakçı sertifika alan üretici sayısının 350 olduğunu ancak bu sayının artacağını söyledi, sertifika sahibi olan üreticilerin hem ekonomik, hem de pazar payının yüksek olacağına vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: