KOSKİ'den Yağışlar Konusunda "rehavete Kapılmayın" Uyarısı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde yağan yağmurların sevindirici olduğunu fakat rehavete kapılarak tasarrufu elden bırakmamak gerektiği uyarısında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde yağan yağmurların sevindirici olduğunu fakat rehavete kapılarak tasarrufu elden bırakmamak gerektiği uyarısında bulundu. KOSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Konya'da da yağışların başta çiftçiler olmak üzere herkesin yüzünü güldürdüğü vurgulandı. Yağışların sevindirici olmakla birlikte bazı sorumlulukları da hatırlatması gerektiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Son birkaç gündür yağan yağmurlar hepimizi çok sevindirdi. Fakat bu tedbiri elden bırakmak için bir gerekçe olmamalı. Asla rehavete kapılmamalı, tasarruflu olmalı ve suyu israf etmemeliyiz. Konya'da yüzeye düşen yağış miktarı 21,1 milimetreye çıkmış ve an itibariyle Altınapa Barajı'nın su seviyesinde de artış yaşanmıştır. Eğer yağışlar aynı istikamette devam ederse barajın doluluk oranı daha da artacak. Aynı zamanda özellikle yaz aylarında su sorunu yaşamamak için öncelikle yapmamız gereken suyu ihtiyacımızdan fazla kullanmamak. Sulamalarda modern teknikler kullanılmalı ve su kaybı en aza indirilmelidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: