Kosova Başbakan Yardımcısı Boydak İle Görüştü

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ve Kosova Cumhuriyeti Ankara...

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ve Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bekim Sedjdiu, TOBB'u ziyaret etti ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ile görüştü.

Görüşmede, Türkiye'nin Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak, dost ve kardeş ülke Kosova'yı desteklemeye her zaman hazır olduklarını ifade eden Mustafa Boydak, siyasi alanda var olan iyi ilişkilerin ekonomiye henüz yansımadığını ve iki ülke arasındaki ticaretin düşük seviyelerde seyrettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Mustafa Boydak ayrıca, "İkili ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek için, Türk özel sektörünün temsilcisi olarak, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Siz de Kosova hükümeti olarak, Türk yatırımcıların Kosova'da yatırım yapmalarını kolaylaştıracak teşvikleri artırmalısınız." diyerek, Türk yatırımcılarına Kosova'nın daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de her zaman çok sıcak ve içten duygularla karşılandığını ve bu durumdan son derece memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila ise, kendi Bakanlıkları çatısı altında gerçekleştirdikleri reformlar sayesinde, Kosova'da şirket kurmak için gereken gün sayısını 53'ten 3'e indirdiklerini bildirdi. Lila, gerçek kişiler için şirket kurma esnasında kuruluş sermayesi talep etmediklerini, anonim şirketler için de bu bedeli asgari düzeye indirdiklerini ve diğer birçok reforma imza attıklarını belirtti.

"Bu reformları yeterli görmüyoruz, diğer Bakanlıklar ile de koordineli çalışarak, bürokrasiyi, yatırımların önündeki engel olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz." diyen Lila, önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek çok önemli projeler olduğunu ve bu projeler bazında Türkiye'nin desteğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: