Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Pacolli'den Altepe'ye Ziyaret

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim gücü ve teknolojisi yüksek Bursa'nın Kosova için büyük şans olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim gücü ve teknolojisi yüksek Bursa'nın Kosova için büyük şans olduğunu söyledi. Başkan Altepe, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli’yi ağırladı. Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete; Diaspora Bakanı İbrahim Makolli, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nehat Mustafa, Diyanet Başkan Yardımcısı Eyup Ramadani, Mitrovica, Obiliç, Kamenica ve Priştine belediye başkanları, Kosova’nın Bursa fahri konsolosu Fahrettin Gülener ve Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 25 sanayi bölgesi, 4000’in üzerinde fabrikası ve kalifiye eleman gücüyle İstanbul’un ardından Türkiye’nin ikinci büyük sanayi kenti olduğunu söyledi. Kosova’da da bağımsızlığın 6. yılında kalkınma önceliğinin bulunduğunu bildiklerini kaydeden Başkan Altepe, "Kosova için Bursa ve İstanbul büyük şans. Türkiye üretiminin yarısını iki kent olarak biz gerçekleştiriyoruz. 600 bin kişiyle, sadece üretim yapan dinamik bir nüfusumuz var. Yüksek teknolojili ürünleri üretme potansiyeline sahip, yerli tramvay üreterek bu potansiyeli açığa çıkarmış bir iliz. Tarım konusunda da dünyada ünlü ürünlerimiz bulunuyor. Onun için birlikte adım atmalıyız, birlikte yol almalıyız. Ne kadar çok birliktelik sergileyebilirsek, bundan Kosova da o derece kazanç sağlar. Hızlı ve sürdürülebilir bir kalkınmayı kolayca yakalar” dedi. “Kosova’yla etle tırnak gibiyiz" dedi. Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli ise, 30 yıl aradan sonra ikinci kez geldiği Bursa’yı çok gelişmiş bulduğunu kaydetti. Kosova'da Türkiye’yle bağlantısı olan çok insanın yaşadığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe hakkında da çok iyi bir kanıya sahip olduklarını dile getiren Pacolli, kalkınma yolunda Bursa ve Türkiye’yle beraber yol almaktan onur duyacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: