Kosova Ekonomik Kalkınmada Bursa’yı Örnek Alıyor

Kosova'nın Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.Belediye Başkanı...

Kosova'nın Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kastrati ve Kosova’dan gelen heyeti ağırlayan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, “Kalbi bağlarımızın ekonomiye en yakın zamanda dönüşmesini temenni ediyoruz”dedi.

Bursa’nın Kosova’nın kalkınmasında önemli rol oynayacağının altını çizen Parseker, BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) 2012 yılında 20 Kosovalı genci meslek sahibi yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“20 Kosovalı gencimize tüm masraflarını karşılayarak BUTGEM’de teknik eğitim verdik. Bunu çok önemsiyoruz. Kosova ziyaretimiz sırasında da Priştina Belediye Başkanı ile Kosova’da BUTGEM’in benchmark yapılarak bir okul kurulması konusunda uzlaşmaya vardık. Belediye bir okulu bize tahsis edecek. Önümüzdeki yıllarda biz de teknik eğitimi bu okulda vereceğiz. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek en doğrusu…Umarım bu iş birliklerimiz uzun vadeli ve verimli sonuçlar doğurur”

Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati de, dünyada girişimcilerin hareketliliğini ‘karlılık’ olgusunun yönettiğine işaret ederek, “Kosova’nın kalkınması için Bursa’dayız. Sizlerin deneyimleri bizler için çok önemli. BTSO’ya hem mesleki eğitim desteği verdiği için hem de bizi bu yolda yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: