Kosova Heyeti Antalya Valisi Altıparmak’ı Ziyaret Etti

Kosova Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi ve beraberindeki heyet, Antalya Valisi Ahmet...

Kosova Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi ve beraberindeki heyet, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Kosova heyetini görmekten mutlu olduğunu belirten Altıparmak, “Sizi herhangi bir ülkeden yabancı heyet gibi görmüyoruz. Kosova’nın gelişmesi, kalkınması, Balkan ülkeleri içinde ön plana çıkması bizim de en az sizin kadar arzumuz, isteğimiz.” dedi.

Türkiye’nin Kosova ile her kademede çok iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Vali Altıparmak, bu ülkenin kendisi için de ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, bağımsızlığını ilan etmeden önce ziyaret ederek bir müddet kaldığını anlattı. Komisyon Başkanı Ahmedi ise 600 yıllık geçmişe dayanan ilişkileri bulunduğuna değinerek, iki ülke hükümetleri ve parlamentoları arasında güzel ilişkiler olduğunu söyledi. Ahmedi, Türkiye’nin yakın dönemde ciddi desteklerini gördüklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kaya ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Koordinatörü Alaattin Özyürek de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: