Kosova heyetinden Vali Hacımüftüoğlu’na ziyaret

Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, tarihi...

Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, tarihi ve kültürel geçmişi Türkiye ile bir olan ülkelerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan'ın ziyaretine Kosova Dağcılık ve Alpinist Federasyonu Başkanı Kazim Topoyan, Dağcılık Derneği Başkanı Sadık Shporta, Kosova Prizren Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Adnan Fuşa ile Rize KDRK il yetkilileri de katıldı.
Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Türkçe olarak yaptığı konuşmada, her alanda kendilerine yardım ve önderlik eden Türkiye'nin Rize ilinde bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti. Kervan, "14 Temmuz tarihinde ilinizde yapılacak 14.Uluslararası Dağcılık Festivaline Kosova Cumhuriyeti'nden 60 sporcudan oluşan dağcılık ekibiyle katılacağız. KDRK ile Prizren - Sharri Dağcı Kulübümüz kardeş kulüp oldu, sporda başlayan bu ilişkimizi birçok çalışmada geliştirmek istiyoruz. Kosova'nın en önemli şehri Prizren ve diğer yerlerde bulunan Türkler önemli görevlerde ve başarılı işlerde bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve özellikle Başbakan Recep Tayip Erdoğan desteği sayesinde hızla güçlenmekteyiz, ülkem ve halkımız adına sizlere minnettarız." dedi.
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüfoğlu da tüm dostluklar ve görüşmelerin daha iyi bir dünya için olduğunu belirterek şunları söyledi: "Rize ve Rize halkı olarak sizlere her alanda destek olmaya, birlikte çalışmaya hazırız. En önemlisi bizlerden sonra gelen genç kuşaklara birlikteliğimizi aktarmak için çalışmalıyız. Genç nesillerimize iletişim kurmalarını sağlayarak tarihimizin ve kültürümüzün devamını sağlamış oluruz, birlikte yapacağımız programlar ile ülkelerimizin gençlerini ağırlamak istiyoruz."
Konuşmaların ardından karşılıklı olarak çeşitli hediyeler sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz