Kosova Mitroviça Heyeti İnegöl'de

Kosova’nın Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati ve beraberindeki heyet, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında...

Kosova’nın Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati ve beraberindeki heyet, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Kastrati, İnegöl’e gelişlerindeki amacın, aralarındaki kültürel ve fikir alışverişini ekonomik anlamda da geliştirmek olduğunu söyledi.

Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya ile Kosova, Mitroviça ve Priştina’dan işadamları İnegöl’e geldi. Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Avni Kastrati, Kosova’da en büyük yatırımları Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığını söyleyerek, “Türkiye, teknoloji bakımından gelişmiş ülkeler arasındadır. Ziyaretimiz esnasında sizin bilgilerinizi ve tecrübelerinizi almak istiyoruz. İnegöl’e her geldiğimde kendimi çok iyi hissediyorum. Alinur Aktaş dostumuzun ve İnegöl halkının arasındayız. Burada her zaman kendimizi, kendi şehrimizde görmüşüzdür.” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar yapılan yatırımlar için başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Kastrati, iki ülke işadamlarının yapacakları görüşmelerin faydalı olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise 2008 yılında bugünkü İçişleri Bakanı Bayram Recepi Bey'in de gelişleriyle gerçekleşen kardeş şehir projesini her geçen yıl artırarak farklı faaliyetlerle devam ettirdiklerini söyledi. Yaklaşık 1 ay önce heyetin kendileri ile irtibata geçtiğini söyleyen Aktaş, “Türkiye'de bir dizi seyahatlerde bulunacaklarını ve bu seyahatler esnasında kardeş şehir İnegöl'ü de görmek istediklerini ve buradaki işadamlarıyla bir araya gelmek istediklerini ifade etmişlerdi. Konuşmalar esnasında kendilerine ifade ettiğimiz gibi gezmek, araştırmak; başarılı ülkeleri, başarılı modelleri örnek almak gerektiğini düşünüyorum. Doğru bir anlayışta olduklarını altını çizerek belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Kosova heyeti, Başkan Aktaş’a; Aktaş da Kosova heyetine hediyeler takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: