Kosova'da seçim kampanyaları hız kazandı

PRİŞTİNE (İHA) - Kosova'da 17 Kasım tarihinde düzenlenecek parlamento ve belediye seçimlerine yönelik seçim kampanyaları hız kazandı. Seçimlere girecek siyasi partiler sempatizanlarıyla biraraya gelerek, halktan oy istedi.

Kosovalı Türklerin tek siyasi partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), seçim kampanyası çerçevesinde ilk tanıtım toplantısını Prizren'de düzenledi. Geniş katılımlı tanıtım toplantısında parti sempatizanlarına seslenen KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da Türk topluluğu haklarının savunulmasını bitmeyen bir dava olarak niteledi.

Reklam
Reklam

Yaptıklarından gurur duydukların, gelecekte yapacaklarından daha iddialı olduklarının altını çizen KDTP Genel başkanı Mahir Yağcılar "desteğinizi tazelemek, güveninizi yenilemek istiyoruz.Bunun yolu da seçimlerdir" ifadesini kullandı. 500 kadar sempatizanın sonuna kadar doldurduğu kültür evi salonunda yapılan toplantıda KDTP'nin Kosova meclisine aday gösterdiği 16 milletvekili adayını ve Prizren belediye başkan adayı tek tek sahneye davet edilerek halka tanıtıldı. Oy pusulasındaki sıra numarası 79 olan KDTP'ye oy vermeleri için halka çağrıda bulunan adaylar el ele vererek, hep birlikte KDTP'nin seçim şarkısını okudu.

Bu arada diğer siyasi partiler de tanıtım toplantılarını düzenlemeye başladı. Ölen Kosovalı eski lider İbrahim Rugova'nın kurduğu Kosova'nın en büyük siyasi partisi olan Kosova Demokratik Birliği (LDK) seçim kampanyası çerçevesinde Priştine'de çok sayıda parti sempatizanıyla buluştu. Priştine spor salonunda yapılan tanıtım toplantısında parti liderleri coşkuyla karşılandı. Beyaz şallarla salonda hazır bulunan LDK'nın tüm parti kurmayı ve milletvekili adayları sempatizanlar tarafından büyük alkış aldı. Toplantıda yaptığı konuşmada LDK Genel Başkanı Fatmir Sejdiu, LDK'nın Kosova'yı bağımsızlığın eşiğine getiren parti olduğunu ve bu yolda partililerin 17 yıldır mücadele verdiğini hatırlattı. Aynı zamanda Kosova Başkanı da olan Fatmir Sejdiu, "Kosova'nın bağımsızlığı olan halkın iradesi ve emelini yerine getireceğiz.Halkımıza verilmiş sözümüzü tutacağız. Kosova bağımsız olacak ve özgür Avrupa devletleri topluluğuna katılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Kosova'da 25 Ekim tarihinde başlayan seçim kampanyası 3 hafta sürecek ve 15 Ekim gecesinde sona erecek.