Kosova'da "Silifke" Caddesi

Silifke'nin kardeş şehri Fushe Kosova'-da bir caddeye Silifke adının verildiği bildirildi.

Silifke'nin kardeş şehri Fushe Kosova'-da bir caddeye Silifke adının verildiği bildirildi.

Beraberindeki heyetle kardeş şehir Kosova'ya giden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, kardeş şehir Belediye Başkanı Burim Berisha'yı makamında ziyaret ettiklerini kaydetti.

Kardeş şehir ilişkilerinin her geçen gün daha da verimli hale geldiğini ifade eden Öngel, Fushe Kosova Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereğince Kosova'da bir caddeye Silifke'nin adının verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Öngel, kardeş şehir belediyesinin meclis toplantısına da katılarak burada yürütülen faaliyetler hakkında bilgi edindiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kosova'da eğitim ve öğretim kurumlarını da ziyaret ederek burada görev yapan eğitimcilerle ve öğrencilerle de görüşme imkanı bulduk. Daha sonra Silifke Caddesi'nin açılışını Türkiye'nin Kosova'nın Büyükelçisi Songül Özel, Fushe Kosova Belediye Başkanı Burim Berisha ve belediye meclis üyeleri ve Silifke'den katılan heyetimizle birlikte yaptık."

Öngel, Silifke'de de bir caddeye "Fushe Kosova" isminin verilmesiyle ilgili çalışmaya kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.

Muhabir: Hüseyin Haskan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: