Kosova'da Türk birliği komutayı alıyor

Kosova'daki Türk birliği, Çok Uluslu Güney Görev Kuvvet Komutanlığını yarın devralmaya hazırlanırken, Kara Kuvvetleri Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Nazım Altıntaş, alınacak görevle Türkiye'nin Kosava'daki barışa katkısının bir seviye daha yükseleceğini söyledi.

Kosova Türk Taburu karargahında, Türkiye'nin Çok Uluslu Güney Görev Kuvvet Komutanlığını devralmasıyla ilgili brifing veren Altıntaş, değişen güvenlik koşullarına bağlı olarak Balkanlardan Orta Doğu'ya Kafkaslardan Sudan'a kadar uzanan coğrafyada TSK unsurlarının, devletin diğer unsurları ile görev yaptığını belirterek, "günümüz uluslararası şartları bunu gerektiriyor" dedi.

Reklam
Reklam

"Kosova coğrafyasının Türk insanı için çok yabancı bir coğrafya olmadığını" ifade eden Altıntaş, pek çok uluslararası görevi yerine getiren TSK'nın 8 yıldan beri Kosova'daki barışa katkı sağladığını anlattı.

Altıntaş, "Alınacak görevle Türkiye'nin katkısı bir seviye daha yükselecek" dedi.

Altıntaş, Kosova'da meydana gelebilecek bir huzursuzluğun Türkiye'yi de rahatsız edebileceğini sözlerine ekledi.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Engin Görücü de Türk taburunun insani yardım faaliyetlerinin Kızılay ile ortak yürütüldüğünü belirterek, çok uluslu görev komutanlığının devralınmasıyla bu faaliyetlerde artış olacağını kaydetti.

AA