Kosova'dan Karacabey'e Kardeşlik Köprüsü

Kosova'nın Prizren şehrine bağlı Mamuşa'nın Belediye Başkanı Arif Bütüç, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'i ziyaret etti.

Kosova'nın Prizren şehrine bağlı Mamuşa'nın Belediye Başkanı Arif Bütüç, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'i ziyaret etti.

Bütüç ziyarette yaptığı konuşmada, kardeş belediye olmak için Karacabey'e geldiklerini söyledi. Kosova'dan saygı ve sevgi getirdiklerini belirten Bütüç, "Bizler Kosova'da kültürümüzü, dilimizi ve dinimizi yaşatma mücadelesini veriyoruz. Balkanların en genç ülkesinde, Mamuşa Belediyesi'nde Türkçe resmi ve birinci dildir" dedi.

Yurtseven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin, Kosova'daki Türklere yönelik yardım ve desteğine devam ettiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ardından Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'u ziyaret eden Bütüç, burada yaptığı konuşmada Mamuşa hakkında bilgi verdi.

Bütüç, Karacabeyliler Derneği'nin yanı sıra ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerini de ziyaret etti.

Muhabir: Ayhan Fidan / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: