Kosovalı Heyetten Vali Harput'a Ziyaret

Kosova Cumhuriyeti Parlamento Meclis Başkanı Jakup Krasnigi'nin eşi Sevdie Karsnigi, Kosova Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi'nin eşi Shpresa Rexhepi ve

Kosova Cumhuriyeti Parlamento Meclis Başkanı Jakup Krasnigi'nin eşi Sevdie Karsnigi, Kosova Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi'nin eşi Shpresa Rexhepi ve beraberindeki heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

Vali Harput, ziyarette, Kosova ile Türkiye'nin kardeş olduğunu belirtti. Harput, şunları kaydetti:

"Osmanlıyla, bizim kültür ve medeniyetimiz dünyanın dört bir tarafına insanlığı, sevgiliyi, barışı, hoşgörüyü ve adaleti en iyi şekilde yaydı. Bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin kendi bulundukları bölgede güçlü bir Kosova olması, güçlü bir Türkiye olması, her ülkenin kendi yönünden güçlü olması ve dayanışma içerisine girmesi bölgenin güveni ve istikrarı için çok önemlidir. Biz Bursa olarak, bütün maddi, manevi, teknolojik, ekonomik imkanlarımızla sizinle beraberiz."

Reklam
Reklam

Kosova Cumhuriyeti Parlamento Meclis Başkanı Jakup Krasnigi'nin eşi Sevdie Karsnigi ise Kosova'nın bağımsızlığını kazanmasında Türkiye'nin büyük rolü olduğunu dile getirerek, "Bu yardım mutlaka Türkiye ile Kosova arasında ki ailevi bağlardan oluşmaktadır. Çünkü yüz yıllardır burada Kosovalılar var, Arnavutlar var ve oradaki tarihi, kültürü aynı şekilde yaşatmaya çalışıyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Harput, Sevdie Karsnigi ve Shpresa Rexhepi'ye çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Tarık Üzgün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: