Kosovalı İş Adamları Yalovalı İşadamları İle Buluştu

Kosova'dan gelen iş adamlarından oluşan heyet Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nı (YTSO) ziyaret ederek karşılıklı...

Kosova'dan gelen iş adamlarından oluşan heyet Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nı (YTSO) ziyaret ederek karşılıklı iş imkanlarını masaya yatırdı.

Kosovalı işadamlarından oluşan heyet Kocaeli, Düzce ve Bursa'nın ardından Yalova'ya gelerek YTSO'da Yalovalı işadamları ile buluştu. Kosova'nın Mitrovice Belediye Başkanı Avni Kastratı başkanlığındaki heyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vahdettin Tiryaki karşıladı. YTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda söz alan Tiryaki, Yalova'nın ekonomik potansiyeli ile ilgili heyete bilgi verdi. Kosova'nın dost ve kardeş bir ülke olduğuna işaret eden Tiryaki, gerek Türk işadamlarının Kosova'da ve gerekse Kosovalı işadamlarının Yalova'da yatırım yapması için gereken her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Mitrovice Belediye Başkanı Avni Kastratı ise, "Akrabalık ilişkilerini ticaretle geliştirmek istiyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, "Kosova ve Türkiye kardeş iki ülke. Biz Türk kardeşlerimizin Kosova'da yatırım yapmalarını istiyoruz. Ülkemiz gelecek yatırımcılara gereken tüm kolaylıkları da sağlıyor. Yine Kosova spesifik ürünlerin tedariki noktasında Türkiye'yi tercih ediyor" dedi.

Toplantı sonrasında Kosovalı ve Yalovalı işadamları karşılıklı iş imkanlarını görüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz