Kosova'nın kuzeyinde tansiyon yükseliyor

PRİŞTİNE (İHA) - Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova'nın kuzeyinde son günlerde yaşanan olaylar, etnik çatışmalara yol açabilecek şekilde tansiyonu tırmandırıyor.

İkiye bölünmüş Mitroviça şehrinin Kuzey Sırp bölümünde meydana gelen olaylar, Kosova'da görev yapan uluslararası ve Kosova polisinin ciddi tedbirler almasına neden oldu. Çoğunlukta olan Sırpların, şehrin kuzeyindeki Müslüman bir mahalledeki bir Arnavut gencine saldırması, bunun üzerine Arnavutların Sırplara ait 2 araca hasar vermesi, ardından bir grup Sırp'ın Arnavutlara ait 6 araca ve 2 dükkana hasar vermesi polisi alarma geçirdi.

Reklam
Reklam

Sırplar ve Arnavutlar arasındaki taşlı sopalı kavgalara müdahale eden polis, kavgaların etnik çatışmalara dönüşmesini önledi. Olayları doğrulayan Mitroviça polis sözcüsü Besim Hoti olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Mitroviça'nın kuzeyinde durumun sakinleşmesi için uluslararası ve Kosova Polis Gücü'nün ek tedbirler aldığını, Kosova Barış Gücü KFOR'un da şehrin bu bölümünde tedbirlerini artırdığını belirtti.

Mitroviça'nın kuzey Sırp bölümünde "Boşnak" mahallesi olarak bilinen semtte az sayıda Arnavut, Türk ve Boşnak yaşıyor.