Köstebek Operasyonu'nda avukat şoku

SAKARYA (İHA) - Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Sakarya başta olmak üzere çeşitli illerde gerçekleştirilen silah kaçakçılığı davasının ilk duruşmasına çıkan avukat sahte çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından Sakarya, Rize, Düzce ve Adana'da eş zamanlı olarak "Köstebek" adı verilen bir operasyon yapılmış ve 42 kişi gözaltına alınmıştı. Şahısların yakalanmasının ardından Sakarya'nın Kocaaali İlçesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 11 kişinin yargılandığı ilk duruşmada şahısları savunan Faik Önçırak (43) isimli avukatın sahte avukat olduğu ortaya çıktı. Duruşmanın ardından jandarma tarafından yapılan araştırma neticesinde Faik Önçırak'ın hukuk fakültesinin 1. sınıfından atıldıktan sonra 18 yıldır avukatlık yaptığı, çok sayıda ünlü isim ile iş adamının da önemli davalarına girdiği belirlendi.

Reklam
Reklam

Sahte kimlik kullanmak suretiyle avukatlık yapan şahsın İstanbul'da bir bürosunun olduğu ve yanında 4 avukatın çalıştığı, yanında çalışan avukatların da kendisini gerçek avukat olarak bildikleri ifade edildi.

Jandarmada sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Faik Önçırak tutuklanarak cezevine gönderildi.