Koşu yaparken dinlenebilecek şarkılar

Koşarken sizi harekete geçirecek şarkıları listeledik.

Müzik kimi zaman sizi motive eder, kimi zaman sizi dinlendirir, kimi zaman da koşuda olması gerektiği gibi sizi harekete geçirir. Peki, koşarken hangi şarkıları dinlemek motivasyonu artırır? Wings for Life'ın hazırladığı toplam 11 şarkıyla (ve bir sürpriz bonusla) en az 1 saatlik bir koşuyu garantileyebilirsiniz.


Wings for Life World Run ile koşamayanlara umut olmaya ne dersiniz? Rekabetle eğlenceyi buluşturan sıra dışı koşu yarışı, omurilik araştırmalarına dikkat çekmek için organize ediliyor. Dünyanın her yerinde aynı anda başlayacak olan yarışın Türkiye ayağı 3 Mayıs'ta Alanya'da gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 14.00'da başlayacak koşu, profesyonel koşuculardan amatörlere kadar her yetenekten tüm sporculara açık. Herkesin katılabileceği yarışmada tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Koşamayanlara umut olmak için koşulan yarışa başvurmak istiyorsanız, www.wingsforlifeworldrun.com adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Reklam
Reklam


Metallica - I Disappear

Bir klasikle koşu şarkılarının açılışını yapabilirsiniz. Metallica bu şarkıyı "Görevimiz Tehlike 3" filmi için bestelemişti. Wings for Life'ta göreviniz tehlikeli olmayacak ama tehlikeli bir sağlık sorunuyla savaşanlara umut olabileceksiniz. Ayrıca malum Metallica, insanı gaza getirmekte 35 yıllık köklü bir marka.



Kanye West - Stronger

Kanye West'in bu şarkısı, her türlü spor aktivitesi esnasında gaza getirecek cinsten. Ayrıca şarkının büyük bölümü Daft Punk'tan alıntı. Haliyle gaza gelme garanti.



Beyoncé - Run The World

Beyoncé bu şarkıda tüm dünyaya "koş" mesajını veriyor. Hedef kitle genelde kadınlar olsa da şarkı her cinsten insanı ayağa kaldırıp koşuya çıkaracak potansiyele sahip.



Madonna - Hung Up

Dünyanın en meşhur kadını Madonna'nın klasikleri de sizi harekete geçirir ama yakın dönemden "Hung Up" tam bir disko klasiği olarak adımlarınızı sıklaştırmanız için sizi ateşleyecek.



Lady Gaga - Born This Way

Lady Gaga'nın klasiklerinden "Born This Way", "Ben böyle doğdum, böyle giderim" diyor. Koşuda da içinizdeki "Yeter artık, yorulduk, duralım" diyen kötü sesi bastırıp havaya girmenizi sağlar.

Reklam
Reklam


**

**

**Skrillex - Bangarang feat. Sirah

**

Elektronik müziğin yeni nesil dehalarından Skrillex'le gaza gelemiyorsanız, yanınızda top patlasa umurunuzda olmaz. "Bangarang" kalp atışlarını hızlandıran bir ritme sahip.



Azealia Banks - 212 feat. Lazy Jay

R&B'nin beyaz tenli prenseslerinden Azealia Banks'in iddialı ve sert yaklaşımı, kanınınızı ısıtarak disiplini bozmadan koşunun son etaplarını başarıyla bitirmenizi sağlayacak.



Black Eyed Peas - Pump It

Dick Dale'den Zeki Müren'e kimlerin kimlerin yorumladığı "Misirlou"yu ana tema olarak kullanan bu Black Eyed Peas şarkısı durup dururken yerinizde zıplamanıza yol açıyor. Düşünün ki koşarken neler yapar...



Motörhead - Ace of Spades

Araya bir tane de klasik rock parçası atmadan olmaz. Rock tarihinin en ateşli şarkılarından birinden bahsediyoruz. Bas gitarın sesini duyunca kafa sallamak mı son sürat depar atmak mı, tercih sizin.



Rolling Stones - Satisfaction

Hazır klasiklere geçiş yapmışken bir tane de Rolling Stones atmamak olmaz. Kült grubun efsanevi eserini duyup da harekete geçmeyen olamaz.

Reklam
Reklam


Bedük - This Fire

Franz Ferdinand'ın klasiği "This Fire"ı kendi üslubuna göre yorumlayan Bedük, listede diğerlerinden geri kalmayarak tüm gaz ihtiyacınızı karşılayacak.



Bonus: Sessizlik

Bazen kulakları dinlendirip doğanın içinde bedeninin sınırlarını zorlayan bir insan olarak kendi düşüncelerinizi dinlemeniz, sizin için en büyük motivasyonu sağlar. Tarihin büyük maratoncuları "Bir maratonun ilk 20 kilometresini kaslarınla, son 20 kilometresini ise düşüncelerinle koşarsın" derler. Kaslar yorulur ve sizi yarı yolda bırakmaya çalışır ama güçlü bir zihin sizi her zaman amacınıza taşıyacak motivasyonu sunacaktır. Hedeflerinizi düşünün, hayallerinizi düşünün, doğanın güzelliğini düşünün, sevdiklerinizi düşünün.