Kötü Koku Yaydığı Iddia Edilen Depolama Tesisine Temiz Raporu

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kötü koku yaydığı iddia edilen katı atık düzenli depolama...

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kötü koku yaydığı iddia edilen katı atık düzenli depolama tesisine temiz raporu verdi. Tesiste incelemelerde bulunan yetkililer tesisin kurallara uygun çalıştırıldığı kanaatine vardı.

Fethiye'nin Yakacaık köyünde yaşayan vatandaşlar, Çırpı mevkiinde bulunan belediyeye ait tesisin yaydığı rahatsız edici koku nedeniyle eylem yapmış, bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesi de incelemede bulunmuştu. Yapılan denetim sonrasında hazırlanan raporda; tesisin teknik kurallara uygun olarak çalıştırıldığı açıklandı. En yakın yerleşim yerine 4 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilen tesisin, 2007 yılında devreye girdiği, 2025 yılına kadar da hizmet vereceği ifade edildi. Tesiste, 2012 yılında 67 bin ton katı atık ve 6 bin 574 ton arıtma çamuru toplandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

"YAKMA SİSTEMLİ TESİS YAPILMASI GEREKİYOR"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yapılan denetimleri değerlendirerek bu tip uyarı ve denetimlerin tesislerin daha düzenli işletilmesine vesile olduğunu söyledi. Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını da kaydeden Saatcı, "Çöpte elbette bir koku olacak bunu engellemeniz mümkün değildir. Ancak belli dönemlerde özellikle sıkıştırma ve üzerine toprak serilme işi planlı ve disiplinli bir şekilde yapılmadığı takdirde koku etrafı rahatsız edecek noktaya gelmiş olabilir. O zamanlarda kokuyu önlememiz mümkün değil. Fethiye’de Almanya’daki uygulamayı yani yakma sistemi gibi bir tesisin kurulmasını sağlayabilirsek o zaman bu problemler ortadan kalktığı gibi çöpümüzden enerji de üretiriz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: