Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına ne demek? Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına ifadesidir. Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına TDK sözlük anlamı nedir?

Türk dili, kendi tarihsel sürecinde oluşmuş bazı kalıplaşmış sözlere sahiptir. Bu sözler günlük yaşamda sıkça kullanılır. Bazı anlamları güçlendirmek, öğüt vermek veya yeni şeyleri anlamlandırmak için kullanılan bu kalıplaşmış sözler atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerdir. Bu ifadelerden biri olan Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına ne demektir? Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına Ne Demek? Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. ilişkide bulunduğun kimseleri sözlerinle incitme, kötüleme ki onlar da sana daha büyük kötülük yapmasınlar anlamında kullanılan bir söz

Kötü söyleme eşine, ağı katar aşına ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

kötü kişi olmak kötü komşu insanı hacet sahibi eder kötü kötü düşünmek
kötü olmak kötü söylemek kötüye çekmek
kötüye kullanmak
Anahtar Kelimeler: