Kötü tezahürata saha kapatma cezası

ANKARA (İHA) - Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Metin Tokat, 2002-2003 Futbol Sezonu'nda uygulanacak kural değişikliklerini açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde düzenlenen bir basın toplantısı ile yeni sezonda uygulanacak olan kuralları anlatan Tokat, amaçlarının sahalarda Fair-Play'i sağlamak olduğunu kaydetti. Kurallarda çok fazla bir değişikliğin olmadığını belirten Metin Tokat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolcuların kolsuz forma ile maça çıkmaları yasaklanırken, atılan gol sonrasında gol atan futbolcunun formasını çıkarması durumunda altında sade bir forma var ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Eğer slogan veya reklam tarzı bir yazı veya ibare varsa uyarı cezası verilecek. Daha önceden sakatlığı nedeniyle saha kenarında tedavi edilen futbolcu maça sahanın herhangi bir yerinde girebilirken, yeni kurallarla buna da bir sınır getirildi"

Reklam
Reklam

Yeni kuralara göre saha kenarında tedavisini yaptıran futbolcunun oyuna sadece taç çizgisinden girebileceğine dikkat çeken Metin Tokat, "Korner atışlarında ya da ceza sahasına doğru yapılacak serbest atışlarda ceza alanının içinde itiş-kakışların ardından yapılan faullerde hakem önce oyuncuyu uyaracak, aynı hareketin tekrarı durumunda ise sarı kartla cezalandırabilecek" diye konuştu.

Yeni getirilen en önemli değişikliklerden birinin de statlarda yapılan kötü tezahürata yönelik olduğunu anlatan Tokat, "Bundan böyle taraftarların yaptığı kötü tezahüratlarda hakem bir kez stat hoparlöründen anons yaptıracak ve bunu raporunu geçirecek. Bir kez yapılan anons ve hakem raporu sonrasında bu kulübe uyarı cezası verilecek. 2. kez yapılacak anons sonrasında ise kulübe bir milyar para cezası ve 1 hafta saha kapatma cezası. Eğer maçta 3 ve daha fazla anons yapılma gereği duyulursa 2.5 milyar lira para cezası ve bir hafta seyircisiz maç oynatma cezası verilecek" dedi.