KOÜ Öğrencisinin Doktora Tezi, "Eurostars Programı"na Kabul Edildi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi doktora öğrencisi Serap Gümüş'ün tezi, Avrupa'nın sanayiye dönük "Eurostars Programı"na kabul edildi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi doktora öğrencisi Serap Gümüş'ün tezi, Avrupa'nın sanayiye dönük "Eurostars Programı"na kabul edildi.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Gümüş'ün tez çalışması kapsamında hazırladığı "Enfeksiyon Riskleri Azaltılmış ve Osteokondüktivitesi Geliştirilmiş PEEK Esaslı Spinal İmplantlar" isimli projesinin Avrupa'nın sanayiye dönük Eurostars Programı'na kabul edildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Zeren, araştırmanın "Eurostars Programı"na kabul edilmesinin ve disiplinlerarası bir çalışma olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, projenin hem KOÜ'nün tanıtımına katkıda bulunacağını hem de üniversite ile sanayi işbirliğini sağlayacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Zeren, projenin yeni başlayan doktora çalışmasının kalitesini yansıtması açısından gurur verici olduğunu dile getirerek, 24 ay süreli projenin bütçesinin 350 bin avro olduğunu belirtti.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz