Kova Burcunda Dolunay

Boşluk etkisi nelere sebep olacak?

KOÇ

Sevgili Koçlar Çarşamba günümüz, Kova-Aslan burç aksı üzerinde saat 04:45 itibariyle gerçekleşecek Dolunay etkisi altında başlıyor. Dolunay gerçekleştiği saat itibariyle Ay-boşlukta ilerleyecek. Bu durum ileriye yönelik olarak düşünülen bir takım planlamalarda, sosyal ilişkilerimizde, girişimde bulunmak istediğimiz konularda kafa karışıklığı yaşamamıza ve önümüzü görmekte zorlanmamıza yol açabilir. Sabırsız davranabiliriz. İdeallerimize yabancı olabiliriz. Ümitlerimizin azaldığını bile hissedebiliriz.

Reklam
Reklam

Dolunay, bütünüyle ruhsal açıdan baskın olduğu için, dışarıdan bakan kişiler iç dünyamızda olan biteni bilmediklerinden bizim olumsuz yöndeki tepkilerimize anlayış göstermezler. Aşk hayatımızla ilgili konularda yeterince ilgi göremediğimizi, takdir edilmediğimizi, umursanmadığımızı düşünebiliriz. Ne yapmalıyız? Sabırsız davranmayacağız. Toplumsal ilişkilerimizde dikkatli olacağız.

Dolunayın gerçekleştiği bugün, Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki görünüm belirgin hale geliyor. 8 Ağustos tarihinden bu yana stres yaratıcı bir etki olarak öne çıkıyor. Ancak ben bu görünümlerin farkındalık yarattığını ve istenirse hiç de zorlayıcı olmadığını söylemek istiyorum. Her şeyden önce yaşınız, şartlar ve konumunuz olarak bir takım değişimler yaşanıyor.

Bunların tümü hem iş hayatınız hem toplum içindeki yeriniz hem de kişisel anlamda sizi yepyeni bir yaşama hazırlamaktadır. Bazen baskı altında bazen de sürpriz bir şekilde hayatınızda gerçekleşen değişimleri doğal karşılayıp, -Değişiyorum ve hayatıma yepyeni bir sayfa açıyorum diyebilirseniz kazanan siz olursunuz.

Reklam
Reklam

Saat 07:44 sonrası Balık burcunda ilerleyecek Ay ve görünümleri, Dolunayın yarattığı gerilimi ortadan kaldırıcı ve rahatlatıcıdır. Neptün ile birleşen Ay, şifalanmanızı ve kendimizi akışa bırakmamızı sağlayacak.

Satürn ile olumlu görünüm yapan Ay, ortaklık ve ilişki konularında kendimize güvenmemizde yardımcı olacak. Ay-Pluto görünümü, akşam saatlerinde gücümüzü hafife almamamız gerektiğini hatırlatarak bize destek verecek. Gördüğünüz gibi Dolunay bir takım konularda zorluyor ancak diğer görünümler hayattan umudu kesmememiz gerektiğini gösteriyor. Hayırlar olsun.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


BOĞA

Sevgili Boğalar saat 04:45 itibariyle Kova burcunda meydana gelecek Dolunayın ardından Ay-boşlukta ilerleyeceğinden, özellikle dış dünya ile temasımızda uyumlu davranmakta, günlük tempo içinde görevlerimizi yapmakta zorlanabiliriz.

Bizi bir şeylerin baskı altına aldığını, yönlendirdiğini, etkisiz bırakmaya çalıştığını hissedebiliriz. Durup beklemek işimize gelmez, ilerlemek de mümkün olmadığından bir hayli geriliriz. Bu işimize yansıyabilir, dışarıyla temasımızı azaltabilir, özgürce hareket etmemizin önüne geçebilir.

Reklam
Reklam

Bir grupla çalışıyorsak aramızda sorunlar çıkabilir. İşler yavaşlaması tedirginlik uyandırabilir. Duygularımız ve ihtiyaçlarımızın tatmini kolay olmayabilir. Ne yapmalıyız? İrademizi mutlaka devrede tutacağız. Baskılar karşısında işimizde ve evimizde sorunlar çıkmaması için elden geldiğince dikkatli olacağız.

Dolunayın oluştuğu bugün Jüpiter-Uranüs-Pluto arasında oluşan muhalif açılar, geçtiğimiz 8 Ağustos tarihinden bu yana etkili olmakta. Aslında bu görünümlerin tümü, gelişim ve büyümenin işaretçileridir. Uranüs beklenmedik bir takım problemler yaratsa da, Pluto size büyük bir kuvvet ve dayanıklılık sunarak destek verir. Hani derler ya, bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır diye.

Aynen öyle. Satürn ilişkilerde sizi zorlarken, Jüpiter çevrenizdeki insanlarla aranızdaki bağı güçlendirir. Hiçbir şey nedensiz ve tesadüf değildir dostlarım. Kış da olacak, yaz da olacak. Önemli olan Güneşin her sabah bizim için yeniden doğduğunu unutmayalım.

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyecek Ay, umutlandırıcı, sakinleştiricidir. Dostlarımız, sevdiklerimiz tarafından destekleniriz. Ay-Neptün kavuşumu hayallerimizi, sezgilerimizi güçlendirir, huzur verir. Ay-Satürn görünümü ilişkimizle alakalı konulara ciddi bir şekilde bakmamızı sağlar. Ay-Pluto görünümü, kendimize güvenmemizi ve gücümüzün farkına varmamızı destekler.

Reklam
Reklam

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


İKİZLER

Sevgili İkizler Çarşamba gününe, saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay etkisiyle uyanıyoruz. Dolunayın gerçekleştiği bu saat sonrası Ay-boşluk etkisi altındayız. Fikirlerimizi özgürce ifade etmemiz, bağımsız hareket ederek öne atılmamız, başkalarıyla uyumlu bir ilişki yakalamamız kolay olmayabilir. Tasarladığımız işleri, girişimde bulunmak istediğimiz mevzuları ertelemek zorunda kalabiliriz. Bizim doğru bildiklerimiz başkaları tarafından onaylanmayabilir. Bunların tümü, vazgeçmemiz anlamına gelmiyor. Sadece görüşlerimizi biraz daha dikkatli ifade etmemizde yarar var. Toleranslı düşünmek ve ortam şartlarını gözeterek konuşmak ve bağlantı kurmak faydalı olacaktır. Açık kapı bırakıp, biraz da esnek düşünürsek sorun yaşamamış oluruz.

Dolunayın oluştuğu bugün, Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki zorlayıcı enerjiler aslında iyice anlaşılırsa görürüz ki, bütün yaşadıklarımızın bir anlamı var ve hiçbir şey sebepsiz değil. Uranüs, ileriye yönelik hedeflerinizi yenilikçi bir bakış açısıyla süsleyip size ani şans fırsatları getirirken, Pluto finansal konularda ve ilişkilerde daha dikkatli ol çağrısı yapmaktadır. Jüpiter geleceğini garanti altına alacak şekilde birikimlere önem vermenizi sağlıyor. Bunlara dikkat edebilirsek hayatımızı çok daha bilinçli şekilde ayarlarız ve gerilim yaşamamış oluruz.

Reklam
Reklam

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyecek Ay, Neptünle kavuşum yaptığında, hayatı kendi akışına bırakarak rahatlamanızda yardımcıdır. Hiçbir şeyi zorlamadan, etrafınızdaki insanlarla ılımlı paylaşımda bulunmanızda yarar var. Ay-Satürn görünümü, iş konularında hedeflerinizi ciddi biçimde ele almanızı sağlarken, Ay-Pluto görünümü, sezgilerinizin yükselişinde rehberlik edecektir.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


YENGEÇ

Sevgili Yengeçler saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunayın hemen ardından Ay-boşluk etkisi altındayız. Bu nedenle duyarlılık özellikle başkalarıyla aramızdaki her türlü maddi ve manevi konularda etkili olabilir. Ruhsal anlamda gerilim hissedilebilir. Gücümüz yetersiz kaldığında veya tek başımıza altından kalkmakta zorlandığımız işler varsa, başkalarına uymak zorunda kalabiliriz. Bu da bizi yorabilir. Sanki hiçbir işe yaramıyormuşuz, birileri olmazsa hareket edemiyor, kararlar veremiyormuşuz gibi düşünebiliriz. Bizi yönetmeye kalkışan, birey olarak özgür hareket etmemize engel olan kişi ve durumlara tepki göstermemiz kolay olmayabilir. Parasal ve ilişki anlamındaki her türlü meselede sakin kalarak mantık süzgecinden durumları geçirmek zorundayız.

Reklam
Reklam

Dolunayın bugünkü bir başka önemi, 8 Ağustos tarihinden bu yana Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki zorlayıcı görünümlerin yarattığı strestir. Ancak biz bu stresleri gökyüzündeki oluşumları dikkatli biçimde gözden geçirerek anladığımızda boşuna gerilmeyiz. Çünkü farkında oluruz. Uranüs, iş hayatınızla ilgili konularda beklenmedik bazı durumlar, dalgalanmalar yaratsa da, biz yeniliklere açık bir yüreklilikle evet demeyi bilmemiz lazım. Eskimiş ve çoktan anlamını yitirmiş, bize hiçbir şey kazandırmayan işleri, uğraşıları artık geride bırakmamız gerekiyor. Bakınız, Jüpiter burcunuzda sizi desteklemeye devam edecek. Pluto bir eşten, bir iş ortağından ne beklediğimizi anlamamızda rehberlik edecek. Zaman zaman partner baskıları söz konusu olacaktır. Bunları iyi anlarsak, hayatı daha kaliteli yaşarız. Yoksa sürekli huzursuzluk ve içsel fırtınalarla boğuşup dururuz.

Saat 07:44 itibariyle sizi rahatlatacak Balık burcundaki Ay geçişiyle Dolunayın yarattığı bir takım sıkıntılar azalır, huzur duymaya başlarız. Satürn ile olumlu görünüm hem inancımızı güçlendirir hem de sevdiklerimizin hayatımızdaki önemini yükseltir. Pluto ile olan görünüm, partnerimizle ilişkimiz üzerinde konuşmamızı ve birlik içinde olmanın önemini işaret eder.

Reklam
Reklam

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


ASLAN

Sevgili Aslanlar Çarşamba günümüz saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay etkisi altında başlıyor. Bu saat itibariyle Ay-boşlukta ilerleyeceğinden, karşılıklı olarak ilişkilerde belli bir anlaşmazlığın, uyumsuzluğun yaşanması ihtimalini göz ardı etmeyelim. Ortaklaşa bir kararın işbirliği içinde gerçekleşmesi pek mümkün olmayabilir. Ay boşlukta olduğu için, partnerin veya ilişkide bulunacağımız kişilerin tutarsızlığı, paylaşıma açık olmamaları nedeniyle canımız sıkılabilir. Tek başına da bir şey yapamadığımız için, birilerinin üzerimizdeki böyle baskın oluşuna içerleyebiliriz. Öfkesini kontrol edemeyen, sürekli kendinden yana düşünen bir partnerimiz varsa dengenin bozulmaması için, bize bugün epeyce iş düşüyor. Restleşmelerden uzak durulması gerektiğini söylemeliyim.

Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki zorlayıcı görünümler 8 Ağustos tarihinden bu yana etkili. Dolunayın tesirlerini üzerimizde daha yoğun hissetmemizi sağlayan bütün bu enerjilerin neyi ifade ettiklerini anlarsak boşu boşuna gerilim yaşamayız. Uranüs size yenilikçi düşünme, gelişim ve büyüme yönünde hız kazandırmakta. Eskiye bağımlı kalmamanızı sağlayan bu enerji, size değişim fırsatları getiriyor. Pluto sağlığınız ve çalışma hayatınıza önem vermenizi söylüyor.

Reklam
Reklam

Jüpiter iç dünyanıza farkındalık gücü aşılarken, değerlerinizin kıymetini anlamamızda rehberlik ediyor. Gördüğünüz gibi, bazı alanlarda zorlanıyoruz ancak bazı alanlarda gelişiyoruz, büyüyoruz. Her yaşanan deneyimin bize kattığı bir ders ve ödül var. Bir de böyle bakarsak, neden bu böyle demek yerine, olana göre hayatımızı yaşamış oluruz.

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyen Ay, sezgilerinizi ve farkındalık gücünüzü yükselterek size destek veriyor. Neptün ile birleştiğinde, kendinizi akışa bırakmanız kolaylaşacak. Ay-Satürn görünümü, ailevi ve mali konularda dikkatli düşünmenizi sağlarken, Ay-Pluto görünümü akşam saatlerinde desteklenmek arzunuzun simgesi. Çıkarlarınızı düşünecek ve ona göre hareket edeceksiniz.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


BAŞAK

Sevgili Başaklar saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunayın hemen ardından Ay-boşlukta ilerleyecek. Bu nedenle Dolunayın içsel anlamdaki baskısı bir hayli yoğun olabilir. Özellikle bir şeyleri düzeltmek, yenileştirmek, özgürce karar vermek mümkün olmayabilir. Bir şeyler yapmak istediğimiz halde, sanki elimizi kolumuzu kaldırmak istemeyiz. Mecburen insanlarla aramıza mesafe koyarız. Uygulamada yavaş davrandığımız için, işlerimizi yaparken fazladan efor harcayabiliriz. İhtiyaçlarımızı elde etmek için harekete geçsek dahi, şartlara uymamız gerektiğinden elde edebileceğimizden azıyla yetinmek zorunda kalabiliriz. Duygusal anlamda bugünkü hassasiyetimiz sinirsel gerilime daha açık olacağından, sözleri yanlış anlayabilir, benden bu kadar diyerek uzaklaşabiliriz. Yapmamız gereken, riskli hareketlerden, kararlardan kaçınmak ve biraz da sakin olmaya çalışmaktır.

Dolunayın gerçekleştiği bugünün bir başka önemli yanı, Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki zorlayıcı görünümlerin bu Dolunay ile örtüşmesidir. Aslında 8 Ağustos tarihinde bu yana gerilim yüksek. Ancak burada asıl problem, bizim bu enerjilerin ardındaki gerçekleri görerek hayatımızı düzenlememenizden ileri geliyor. Bakınız, Uranüs ortaklaşa ilişkilerde hem finansal anlamda dalgalanmalar yaşatıyor hem de riskli işlere bulaşmamıza, ani kararlar vererek zorlanmamıza neden oluyor. Demek ki, bu konularda tedbirli olmayı bileceğiz. Pluto aşk hayatımızla alakalı meselelerde bizi güçlendirirken, Jüpiter ailevi ve milli değerlerimize olan bağlığımızı yükseltiyor. İşte bütün bunların farkında olmak ve hayatımızı ona göre değerlendirmekte yarar var. Bir taraftan zorlanıyoruz ancak bir başka taraftan güçleniyoruz.

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyen Ay, ilişkimizde huzur ve ılımlı paylaşımlara olan ihtiyacımızı vurguluyor. Ay-Neptün görünümü, havayı yumuşatıyor. Problemleri göz ardı etmemizi sağlıyor. Ay-Satürn görünümü, ciddi anlamda düşünmemizi ve beraberliğimizde iletişimi önemsememizi sağlarken, Ay-Pluto görünümü akşam saatlerinde ilişkilerimizde tutkularımızı vurguluyor.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


TERAZİ

Sevgili Teraziler Çarşamba günümüz saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunay etkisiyle başlayacak. Ancak bu saat itibariyle Ay-boşlukta ilerleyeceğinden duygularımızı, isteklerimizi dışa sunmamız, özgür hareket edebilmemiz pek kolay olmuyor. Bulunduğumuz ortama kolayca uyum sağlayamadığımız için, zoraki bir nezaketle hareket etmek de işimize gelmiyor. Aşk hayatımızla ilgili önemli bir mesele veya problem varsa, karşımızdaki kişinin anlayışlı olması gerekiyor. Çünkü onun tarafından olayları görmemiz bugün kolay değil. Çok özel biri olduğumuzu düşündüğümüz için bize sıradan bir kişi gibi yaklaşılması canımızı bir hayli sıkabilir. Bir duygumuzu açıkladığımızda, bir isteğimizi öne sürdüğümüzde kabul edilmezse, hemen iç dünyamıza gömülüp soğuk davranabiliriz. Bu tepeden bakma hali başkalarının hakkımızda yanlış düşünmesine yol açsa da, taviz vermeye niyetimiz olmaz. Fakat bir yandan da bizimle ilgilenilsin isteriz. Tutarsızlık diyebileceğimiz bu durumların farkında olarak günü geçirmemizde yarar var.

Dolunayın bir başka önemi, 8 Ağustos tarihinden bu yana Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki stresli görünümleri tetiklemesidir. Aslında ben bunlara stres demekten ziyade, gelişim ve dönüşüm anlamında bakılmasında yarar görüyorum. Her biri farklı alandaki dönüşümlerin işaretçisi. Uranüs, ikili ilişkilerde kolaylıkla kopmalara neden olduğundan, bizim de ilişki seçeneklerimizi daha dikkatli yapmamız veya bu etkiye göre arkadaşlık merkezli beraberliklere açık olmamız lazım. Partner üzerinde artık baskı kurmak, onu zorlamak mümkün gözükmüyor. Aynı şekilde bizim de sabrımız pek yok. Jüpiter mesleki konularda size destek verirken, sorumluluklarınızı bilmenizde yarar var. Pluto ailevi ilişkilerde baskıları işaret ederken, yaşanan durumların sizi yorabileceğini, bu nedenle kontrolü elimde tutacağım diye boş yere kendinizi yormamanızı işaret ediyor. Hayatımızdan birileri gider, yeni birileri gelir. Bunları doğal karşılayacağız.

Saat 07:44 sonrası Balık burcunda ilerleyen Ay sakin bir şekilde hareket ederek, hayatı akışa bırakmanın rahatlatıcı olacağını gösteriyor. Neptün ile kavuşumu, fedakarlığımızın sınırlarını bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Ay-Satürn kavuşumu, parasal konularda daha dikkatli olmamızı, Ay-Pluto görünümü ise, akşam saatlerinde huzursuzluktan uzak durmamızı, dinlenmemizi işaret ediyor.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


AKREP

Sevgili Akrepler Çarşamba günümüz saat 04:45 itibariyle Kova-Aslan burç aksı üzerinde oluşacak Dolunay etkisi altında başlayacak. Ancak bu saat itibariyle Ay-Boşlukta ilerleyeceğinden tabii ki, ruhsal anlamda bir iç muhasebede bulunmaya bizi yöneltecektir. Dışarıdaki tesirler üzerimizde baskı oluşturduğunda, bizim de kafamız bir hayli karışacağa benziyor. Öncelikle ailevi konularda bir hayli hassas, isteklerimiz gerçekleşmediğinde tepkilerimizi kendimize yöneltmemiz mümkün. Yapılması gereken, iç dünyamızdaki dinamikleri sarsmamak, bütünlük duygumuzu diri tutarak özel ve önemli biri olduğumuzu düşünmektir. Çünkü, Dolunay bizi kısıtlayarak başkalarının ne dediğini, hakkımızda ne düşündüğünü önemsememize yol açabilir. Biz bunun ayarını iyi yapmalıyız. Çevremiz, ailemiz veya farklı nedenlerin kendimizle barışıklığımızı bozmasına izin vermemeliyiz.

Dolunayın gerçekleştiği bugün, bir başka önemli görünümler devrede olacak. 8 Ağustos tarihinden bu yana stres yaratan Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki gerginliğin ardında yatanları iyice anlarsak, hayatı farklı bir açıdan görerek ele almamız kolay olur. Jüpiter, burcumuz ile olumlu görünüm yapıyor. Bu, eğitimden akademik konulara, farklı bir bakış açısıyla yanaşarak hem değerlerimize sahip çıkmamızı hem de yeni bilgiler deneyimleyerek yolumuzu çizmemizde yardımcı oluyor. Uranüs, çalışma hayatımız ve sağlığımızla alakalı konulara artık farklı bir şekilde bakmamız, yenilikçi düşünmemiz, özgür hareket etmeniz için sizi zorluyor. Bu alanda kalıcı işler yerine serbest çalışmalısınız. Pluto da burcunuzla uyumlu görünüm yaparak, hayatınızı yenilerken aynı zamanda dönüştürüyor. Farklı çevrelere girmenizi ve sabırlı olmanızı işaret ediyor. Şimdi bunları tek tek ele aldım ki, enerjilerin neyi işaret ettiğini anlayarak ona göre hareket etmeniz kolay olsun. Bazı alanlarda zorlanıyoruz ama bir çok kolaylık da mevcut.

Saat 07:44 itibariyle Ay, Balık burcunda ilerleyecek. Sizi rahatlatacak, çevrenizle olan iletişiminizi ılımlı hale getirecek. Daha sonra Ay-Neptün ile kavuşum yapacak. Bu kavuşum sayesinde Dolunayın stresini üzerimizden atacağız. Ardından Satürn ile görünüm yapacak Ay, aşk hayatımızla ilgili konularda güçlenmemizi sağlayacak. Akşam saatlerinde de Pluto ile görünüm yaparak sezgilerimizin bize rehberlik ederek, güçlenmemizde yardımcı olacak.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


YAY

Sevgili Yaylar saat 04:45 itibariyle Kova burcu üzerinde meydana gelecek Dolunayın hemen ardından Ay-boşlukta ilerleyecek. Bu durum günlük hayatta iletişimde bulunduğumuz kişilerle aramızda karmaşık ve beklenmedik sorunlara yol açabileceğinden, anlamadan dinlemeden değerlendirmelerde bulunmayalım. Olan biteni de tekrar gözden geçirelim. Bir yön belirlemek, o yönde ilerlemek ve sonuca ulaşmak kolay olmadığında, kendimizi zorlamak yerine, yapabileceğimiz kadarıyla yetinelim. Bunu da gözümüzde büyütmeyelim. Her insanın ara sıra da olsa dinlenmeye, güç toplamaya ihtiyacı vardır bunu da unutmayalım. Yükseleni ve ana burcu Yaylar bu Dolunayda çevrelerinde bulunan kişilere tabii ki dikkat etsinler. Baktınız ki, olumsuz ve bencil düşünen birileriyle karşılaştınız. Nazik bir dille, müsaade isteyiniz. Kimsenin enerjinizi bir sünger gibi çekmesine izin vermeyiniz. Zihninizi ve bedeninizi gevşetici çalışmalara yöneliniz.

Dolunayın etkili olduğu bugünün bir başka önemi, Jüpiter-Uranüs-Pluto arasında oluşan gergin görünümleri tetiklenmesidir. Bu durumu olumsuz yönde ele almak yerine, bütün bu enerjilerin neyi işaret ettiğini bilmemizde yarar var. Böylece aslında bir yanıyla zorlanırken diğer taraftan hayatın bize kolaylıklar tanıdığının farkına varacağız. Bütün bunların gelişimimiz anlamında önemli olduğunu bileceğiz. Jüpiter sizin için yeni ortaklıkları, fırsatları, mali yönden ailevi ve eş anlamlı destekleri işaret etmektedir. Uranüs, aşkta yaşanabilecek sürprizleri işaret ederken, bir hayli hevesli olmamızı sağlıyor. Farklı insanlar tanıyacağız, farklı açıdan hayatı ele alacağız. Plutonun işaret ettiği en önemli unsur: Para. Paraya bakış açımızdan, parayı kullanış biçimimize kadar, yatırımlarımız da dahil olmak üzere yaşanabilecek kazanç ve kayıpların farkında olmamız, mücadeleci bir ruhla işimize gücümüze sahip çıkmamız lazım. Ancak bastığımız yeri de bileceğiz.

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyecek Ay, bizi ruhsal anlamda rahatlatacak. Ailemizle kucaklayıcı bir yansımadır. Huzur verecektir. Daha sonra Neptün ile kavuşarak, Dolunayın baskılarını giderir ve bizi sakinleştirir. Satürn ile görünümü, şöyle bir iç dünyamızda bir takım meseleleri derinlikli ve ciddi anlamda ele almamızı sağlar. Akşam saatlerinde Pluto ile görünüm yapan Ay, maddi ve ailevi konularda güçlü olma arzumuzu büyütür.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


OĞLAK

Sevgili Oğlaklar Çarşamba gününe, saat 04:45 Kova burcunda oluşan Dolunay etkisi altında başlıyoruz. Dolunayın oluştuğu bu saat itibariyle Ay-boşluk etkisi altındayız. Bu nedenle, finansal konularda eskinin gözden geçirilmesi, yeniliklerin askıya alınması gerekecektir. Eski derken, günü gelmiş bir borcun ödenmesi, her yıl bu zamanlarda yapılan rutin işlerin halledilmesinden söz ediyorum. Bu Dolunay bizim elimizde var olanı, sahip olduklarımızın anlamını içsel bir bakış açısıyla ele almamızı sağlayacak. Yetersiz bulabilir, özgür olmadığımızı düşünebilir, kendimizi güvende hissetmeyebiliriz. Bir şeyleri yerli yerine koymaya çalıştığımız halde yorulduğumuzu, bazen her şeyden elimizi çekmek istediğimizi fark edebiliriz. Bireysel açıdan ilerlemek yerine, sürekli birilerini teşvik ettiğimizi, asıl bizim sevgiye ihtiyacımız varken, başkalarına sırt verdiğimiz için yorulduğumuzu fark edebiliriz. Yapmamız gereken bugün kafamızı boşaltmak ve kendimize gün içinde molalar armağan etmektir.

Dolunayın etkili olduğu bugün, Jüpiter-Uranüs-PLuto arasındaki stresli görünümler bizi zorlayıcı gibi olsa da, ben bu zorlanmayı, değişim ve dönüşüm anlamında ele aldığım için, farklı bir pencereden bakmanızda yardımcı olacağım. O zaman göreceğiz ki, bazı alanlarda mücadele ederken, bazı alanlarda işimiz kolaylaşıyor. Hayat da böyle değil midir dostlarım. Bahar gelir ardından yaz, sonra sonbahar ve kış. Ancak yaşam devam eder ve bizi büyütür, geliştirir, dersler verir ama ödüllendirir de. Umut bitmez asla. Bakınız Jüpiter, ilişki konularında karşıt burcunuzda ilerlediği için, ilişkilerde partnerimizin değerlerini, görüşlerini, hayata bakış açısını, beraberliğe olan yaklaşım tarzını işaret ederken aslında bize bu konuda inançlı ve umutlu olmamız gerektiğini söylüyor. Uranüs, iç dünyamızda bizi zaman zaman isyana sürüklese de, Pluto gelişimimiz yönünde kuvvetlendiriyor. Evet zorluklar var ama biz de eskiye göre daha dayanıklı ve hayatın daha farkındayız öyle değil mi? o zaman yola devam durmak yok.

Saat 07:44 itibariyle Ay-Balık burcunda ilerleyecek ve sizi şifalı gücüyle sarıp sarmalayacak. Daha sonra Neptün ile kavuşum yapan Ay, rahatlatacak ve çevremizdeki insanlarla güzel kontaklar içinde olmamıza yardım edecek. Ardından Satürn ile olumlu görünüm yaparak, insanlardan destek görmemizi sağlayacak ve en son akşam saatlerinde Pluto ile görünüm yaparak çelik gibi bir zırhla bizi dayanıklı kılacak. Moral gücümüz yükselecek.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


KOVA

Sevgili Kovalar saat 04:45 itibariyle burcunuzda oluşacak Dolunayın ardından Ay-boşluk etkisi altındayız. Kendi kendimize yetebilmeyi, bütünlüğümüzü korumayı, moral duygumuzu yüksek tutmayı başarmamız gereken bir gündeyiz. Dışarıda bir şeylerin halledilmesi veya birilerinin bizi onaylaması, özel biri olarak görmesi ve kabul etmesini beklemek yerine, biz kendi içimizde neleri başarabileceğimizi, nelerin üstesinden gelmekte zorlandığımızı, asıl ihtiyacımızın ne olduğunu saptamamız için kendimize bir bakmamız lazım. Birileri bizi takdir etmeyebilir veya sıradan biri olarak görebilir. Kişisel anlamda farklı biri olduğumuzu düşündüğümüz halde, başkaları bunun tam tersini düşünebilir. İsteklerimizi kabul ettirmeye çalışırken, dış dünya kenarda beklememiz gerektiğini işaret edebilir, yol vermeyebilir. İşte bu durumların sizin üzerinizdeki tesirine bir bakınız. Böyle olduğu için kendinizi güvensiz mi hissedeceksiniz yoksa tepkide mi bulunacaksınız. Yapılması gereken, sağlıklı bir şekilde olan bitene bakabilmek. Bugün engellenebiliriz ama bir başka gün atağa kalkabiliriz.

Jüpiter-Uranüs-Pluto arasında, 8 Ağustos tarihinden bu yana oluşan görünümler hepimizi bir hayli zorlamakta. Bugün, Dolunayın tesiriyle bu daha fazla baskın oluyor. Ancak diğer burçlara ifade ettiğim gibi, eğer bu enerjilerin hayatımızdaki etkilerini bilirsek, aslında hiç stres yaşamadan hayatımızı düzenleyebiliriz. Önemli olan bakış açımızdır. Benim bir sözüm vardır. Kimi güzelleştirmesini bilir hayatı, kimi görür yalnızca siyah ile beyazı. Demek ki, bakış açısı çok önemli. Jüpiter, çalışma hayatımızla ilgili konularda yaşanan belirsizlikleri çözüme kavuşturmanın yolunun ancak sabırlı, işimize sahip çıkarak, gönüllü bir şekilde insanlara destek vererek mümkün olacağını işaret ediyor. Bazen ailemize destek olmamız gerekecek bazen hiç tanımadığımız insanlara yardım edeceğiz. Bunlar bizi sıkmamalı. Uranüs, sizin karşınıza yenilikleri çıkartacak, çevrenizdeki insanlarla paylaşımda bulunmanızı ve sıra dışı bir insan olarak ilgi uyandırmanızı sağlayacak. Cesur ve değişime açık olacaksınız. Pluto ise, yaklaşık beş yıldır size hem evrensel konularda çalışma kabiliyeti ve hem de içsel anlamda güçlenmenin, dönüşümde bulunmanın sırlarını öğretiyor. Gördüğünüz gibi bazı konularda zorlanırken, aslında büyüyoruz, gelişiyoruz ve dayanıklı olmayı öğreniyoruz. Demek ki, hiçbir şey tesadüf değil bu hayatta. Yeter ki, kendimizin ve hayatın farkında olalım.

Saat 07:44 itibariyle Balık burcunda ilerleyecek Ay, parasal hırslarımızı yumuşatıyor ve akışta kalarak günü değerlendirmemizde yardımcı oluyor. Neptün ile kavuşumu, ılımlı ve şefkatli bir şekilde hayata kucaklamayı sağlıyor. Satürn ile görünüm, baskılayıcı ve bize sorumluluk yükleyicidir. Akşam saatlerindeki Ay-Pluto kavuşumu sakinleşmeye çalışmanın önemini işaret ediyor.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,


BALIK

Sevgili Balıklar saat 04:45 itibariyle Kova burcunda oluşacak Dolunayın hemen akabinde Ay-boşlukta ilerleyecek. Sizlerin özellikle duygusal anlamda dış dünya ile kendiniz arasına bir duvar örerek iç aleminizin derinliklerine dalmaya müsait olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu içe yönelişi, farklı bir bakış açısıyla dünyayı ele alma şeklinde yorumlarsak iyidir denilebilir. Ancak, sağlık, iş ve bazı meseleleri kendinize yük haline getirmek yönünde ele alırsanız, epeyce zorlayabilir. İş hayatında kendini yeteri kadar ifade edemeyenler, sağlık anlamında sorunları olanlar, istenmeyen bir takım nedenler yüzünden engellendiğini düşünen Balıklara tavsiyem, illaki birilerinin sizi onaylanmasını, ne kadar önemli olduğunu söylemelerini beklememenizdir. Bunun için başkalarına ihtiyacınız yok. Siz önemlisiniz ve özelsiniz. Bunu unutmayınız. Tam tersine, nelerin sizde uyumsuzluk yarattığını, nelerin yorduğunu, kafanızı karıştırdığını tespit ediniz. Eğer düzeltmek için çabaladığınız halde olmuyorsa zamana bırakın, daha fazla kafanıza takıp kendinizi üzmeyin.

Dolunayın oluştuğu bugünün bir başka önemli etkisi, Jüpiter-Uranüs-Pluto arasındaki zorlayıcı görünümü belirgin hale getirmesidir. Aslında 8 Ağustos tarihinden bu yana üzerimizde bir stres oluştu. Ancak ben stres diyerek, sanki elimiz kolumuz bağlıymış gibi değerlendirmekten yana değilim. Bilakis değişim ve dönüşümün işareti olarak görmekteyim. Bu enerjilerin geçtiği alanları ve niteliklerini bilirsek, ona göre hayatı bilinçli bir şekilde ele alabiliriz. Bakınız Jüpiter burcunuzla gayet olumlu bir görünüm yapıyor. Hayatın tüm değerli olan güzelliklerini yüreğimizin içinde, inançla büyütüyor ve umudumuzu yükseltiyor. Evet belki Uranüs nedeniyle mali konularda bazen oldukça sürprizler yaşıyoruz. Hatta gelirimizden çok harcamalarda bulunuyoruz ama yeteneklerimizi kullanarak daha fazla kazanmanın yollarını keşfediyoruz. Pluto, burcumuzla uyumlu görünüm yaparak bizi sosyal hayatta güçlü insanlarla bağlantıya geçiriyor. Derinliklerimizdeki güce duyduğumuz ihtiyaçla, eskiye göre şimdi çok daha baskınız. Demek ki, bir yanımız zorlansa da, diğer taraftan güçlüyüz, umutluyuz. Yeter ki, hayatın bize ne söylemeye çalıştığını, karşılaştığımız olaylar ve deneyimlerle anlayalım, farkında olalım.

Saat 07:44 itibariyle burcunuzda ilerleyecek Ay, Dolunayın tüm baskılarını ortadan kaldırarak, rahatlamamızı sağlıyor. Ardından yöneticimiz Neptün ile kavuşum yaparak bizi iki misli güçlendiriyor. Huzurlandırıyor ve inancımızı yükseltiyor. Daha sonra Satürn ile kavuşum yapacak Ay, kendimize, hayata ve kararlarımıza dikkatli bir şekilde bakmayı sağlarken, akşam saatlerindeki Ay-Pluto kavuşumu, sezgilerimizi güçlendirdiği gibi, ne arzu ediyorsak onu elde etmemizde yardımcı oluyor.

Dolunayın bizlere ışık ve rehber olması dileğimle,