Köy Çocukları Hayatlarında İlk Kez Sinemayla Tanıştı

Çorum’da kırsal kesimde eğitim gören başarılı öğrenciler “Köyden kente, kentten hayata, hayat bize de güzel”...

Çorum’da kırsal kesimde eğitim gören başarılı öğrenciler “Köyden kente, kentten hayata, hayat bize de güzel” projesi kapsamında hayatlarında ilk kez sinemayla tanıştı.

Çorum Belediyesi’nin de destek verdiği proje kapsamında 15 köyden 100 başarılı öğrenci servislerle köylerinden alınarak Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’ne getirildi. İlk defa sinemada film izleyen öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı. Fetih 1453 filmini izleyen öğrencilere film sonunda merkez yetkilileri tarafından kitap hediye edildi.

Reklam
Reklam

Necip Fazı Kısakürek Gençlik Merkezi, sosyo-kültürel etkinliklerin yanı sıra maddi imkanı olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrencilere de kapılarını açıyor. SBS sınavına hazırlanan 300 öğrenciye Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından ücretsiz ders veriliyor. Yaz döneminde çeşitli sosyal etkinliklerin ön plana çıktığı merkezde, kış döneminde ise eğitim faaliyetlerine ağırlık verildi.

Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan 5 adet akıllı sınıfta öğrenciler branş öğretmenleri nezaretinde Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Yabancı Dil derslerinde eğitimler alarak sınava hazırlanıyor. Merkeze üye olan gençler ayrıca kütüphane, sinema, bilgisayar ve oyun salonu gibi etkinliklerden de faydalanabiliyor.

Necip Fazı Kısakürek Gençlik Merkezi Müdürü Cihat Nakaş, gençlerin becerilerini artırmak, beden ve ruh sağlığını korumak ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Gençlik merkezinde maddi imkanları olmayan ilköğretim 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz eğitim verildiğini açıklayan Nakaş, ayrıca merkeze üye olan lise ve üniversite öğrencilerinin oyun salonu, kütüphane ve sinema gibi etkinliklerden faydalanabildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: