Köy Çocukları Için "Oyuncak Bankası Projesi" Başlatıldı

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Küpeli köyünde görev yapan anasınıfı öğretmeni Nagehan Bayram, köylerdeki anasınıfı öğrencilerinin oyuncak ihtiyacının giderilmesi amacıyla hazırladığı

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Küpeli köyünde görev yapan anasınıfı öğretmeni Nagehan Bayram, köylerdeki anasınıfı öğrencilerinin oyuncak ihtiyacının giderilmesi amacıyla hazırladığı "Oyuncak Bankası Projesi"ne destek bekliyor.

Küpeli Köyü İlkokulu anasınıfı öğretmeni Nagehan Bayram, "Oyuncaklarımı paylaşmak istiyorum. Oyuncaklarımla başka çocukların mutluluğuna yatırım yapıyorum" sloganıyla hazırladığı ve Ulaş Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen projesiyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi.

Köylerdeki anasınıflarının şehir merkezlerindeki anasınıflarına göre oyuncak açısından yetersiz kalması üzerine bu projeyi hazırladığını belirten Bayram, proje sayesinde köylerdeki öğrencilerin oyuncak ihtiyacını gidermeyi amaçladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Oyuncağın önemine değinen Bayram, şunları kaydetti:

"Oyuncaklar, çocuğun doğal yeteneklerini kolaylaştıran, böylelikle de büyük bir eğitimsel işlevi yerine getiren oyun malzemeleridir. Çocukta seçme ve değerlendirme duygusunu da geliştiren oyuncaklar, bu işlevleriyle çocuğun kendi kendine karar vermesi ve belirli alanlarda beceri kazanmasına olanak hazırlar. Bu nedenle oyuncaklar çocuğun gelişiminde çok önemlidir. Çocuk, oyun içinde kendisi için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkları, yaparak ve yaşayarak öğrenir. Çocuğun yetenekleri oyun içinde keşfedilir. Oyun gerçek bir eğitim aracıdır. Şehir merkezindeki çocuklar bu oyuncaklara sahip olabilmekte ve gelişim evrelerindeki becerileri daha rahat kazanabilmektedirler. Ancak köylerdeki anasınıfı öğrencileri bu konuda açıkçası şanssızlar."

Ulaş Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Erşan ise anasınıfı öğretmeni Nagehan Bayram'ı bu anlamlı projeden dolayı kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeyi desteklediklerini belirten Erşan, Ulaş Milli Eğitim Müdürlüğü, Küpeli İlkokulu ve Ulaş İlkokulu/Ortaokulu ile Sivas ve ilçelerindeki diğer okulların "Oyuncak Toplama Bankası" olarak belirlendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Toplanan oyuncakların Sivas ve diğer illerdeki köy okullarının anasınıflarına gönderileceğini kaydeden Erşan, "İlgilenen vatandaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 0346 781 20 60 nolu telefonunu da arayabilirler" dedi.

Muhabir: Çetin Karaçoban

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: