Köy Çocuklarından ''can Dostum'' Projesi

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy İlk Okulu ana sınıfı öğrencileri tarafından sokak hayvanlarını korumak amacıyla...

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy İlk Okulu ana sınıfı öğrencileri tarafından sokak hayvanlarını korumak amacıyla ‘’Can Dostum’’ kampanyası başlatıldı.

Can dostum kampanyasının tanıtımı ve soksak hayvanlarının resimlerinden oluşan sergi için Kültür sitesinde Kargı Müftüsü Bayram Çelik, İlçe Halk Eğitimi Müdürü Mücahit Açıkbaş, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Yeşilköy İlk Okulu okul öncesi öğretmeni Fatma Akpınar yaklaşık 2 ay önce kedi ve köpeklerden oluşan 12 adet sokak hayvanını beslemeye başladıklarını söyledi. Besledikleri hayvanların içerisinde engelli hayvanlarında olduğunu belirten Akpınar “Unutmayalım ki onlarında sevgiye ihtiyacı var sokakta gördüğümüz köpeklere ‘hoşt’ demek yerine sevgiyle yaklaşalım” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından her öğrenci sahneye beslediği hayvanıyla çıkarak bir gününün nasıl geçtiğini ve beslediği hayvanına nasıl ilgi gösterdiğini anlattı. Daha sonra okul öncesi öğrencileri bir tiyatroyla sokak hayvanlarının nasıl ilgiye muhtaç olduğunu anlatmaya çalıştılar.

Tanıtım toplantısının ardından resim sergisinin açılışı yapıldı. sergilenen resimlerin geliri hayvanların yararına kullanılmak üzere satışa çıkartıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz