Köy Korucuları Ve Şehit Aileleri Federasyonu’ndan ‘pkk Mezarlığı’na Tepki

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır'daki ‘PKK mezarlığı’na tepki göstererek, “PKK’lılar...

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır'daki ‘PKK mezarlığı’na tepki göstererek, “PKK’lılar için şehitlik anıtı adı altında anıtların yapılması, bunlar için açılış yapılması ve bu açılışlarda sözde PKK Şehitler Derneği Başkanı olarak birilerinin konuşma yapması deli saçmasından başka bir şey değildir” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sözen, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyü kırsalında yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan ve 170 PKK'lı mezarının bulunduğu ‘PKK mezarlığı’na tepki gösterdi. PKK’nın terör devleti oluşturma çabasında olduğunu belirten Sözen, PKK’nın Şırnak başta olmak üzere bazı doğu illerinde alternatif polis teşkilatı kurarak yollarda arama noktaları kurmasının ve devlet yetkililerinin buna seyirci kalmalarının kabul edilemez olduğunu kaydetti. PKK’nın bu tür girişimlerde bulunarak süreci sabote etmeye çalıştığını ifade eden Sözen, “Fakat devlet büyüklerimizin ve güvenlik güçlerimizin bu tür girişimlere fırsat vermemesi lazım. Bu tür girişimlere taviz verildiği zaman bunların yoldan çıktığını görmekteyiz. Demokratik hukuk devleti olan bir ülkede teröristler için anıtlar inşa ediliyor ve bunların açılışı yapılıyorsa, üstelik bu açılışlar PKK terör örgütünün gövde gösterisine dönüşüyorsa ve savcılarımız başta olmak üzere devletin ilgili birimleri sessiz kalıyorsa demek ki sözün bittiği yere gelmişiz” dedi.

Reklam
Reklam

Gelinen noktada akan kanların artık durması gerektiğini belirten Sözen, “Akan kanın durması için bir takım iyi niyet girişimlerinde bulunan devlet büyüklerimizin bu durumunun BDP’li ve PKK’lı örgüt mensuplarınca suiistimal edilmesi, sabote edilmesi kabul edilemez. Gezi Parkı’ndaki çapulcuların amacı neyse Lice’deki çapulcuların amacı da aynıdır. Her iki grupta ihanet şebekesidir. Tek bir farkları vardır, bir grup Atatürk posterlerinin arkasına sığınıyor, diğer grup Abdullah Öcalan’ın arkasına sığınıyor. Ülkemizi kaosa sürükleyip, içte ve dışta yıpratma çabasındalar” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: