Köy Kültürü ‘harman Yeri’nde Can Buldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin somut olmayan kültürel mirasın korunarak geleceğe taşınması için hazırlanan ‘Harman Yeri’ adlı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin somut olmayan kültürel mirasın korunarak geleceğe taşınması için hazırlanan ‘Harman Yeri’ adlı kültür gecesi, kentin yüzlerce yıllık tarihine ışık tuttu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Tarihi Kentler Birliği Bursa Buluşması’, kentin kültürel kimliğini tüm yönleriyle gözler önüne serdi. Organizasyon kapsamında Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından bu yıl 2.’si hazırlanan ‘Harman Yeri’ programı da Bursa’nın geleneksel köy kültürünü, insanların yaşamlarından örneklerle sahneye taşıdı. Doğumdan ölüme kadar tüm hayati konuların incelendiği program, gönüllülerin de aralarında yer aldığı 35 kişilik bir ekip tarafından Bursa’nın 71 köyü gezilerek derlendi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda canlandırmalarla sahneye taşınan Harman Yeri, gelin alma törenlerinden çocuk oyunlarına kadar yöresel tüm detayları orijinal haliyle vatandaşlarla buluşturdu.

Reklam
Reklam

Kentin folklorik özelliklerinin sunulması açısından önem taşıyan programda; köylerde tespit edilen ve yeniden düzenlenerek sunulan türkü ve ninniler de Bursalılara sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun yorumladığı halk dansları da izleyenlerden alkış topladı. Harman Yeri programını, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin temsilcileri de büyük ilgi ve keyifle izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: