Köy Muhtarı Oyun Sürüsünü Otlatırken Bir Ayının Saldırısına Uğradı

Erzincan’da koyunlarını otlatmak için yaylaya çıkan köy muhtarı bir ayının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan muhtar,...

Erzincan’da koyunlarını otlatmak için yaylaya çıkan köy muhtarı bir ayının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan muhtar, yaklaşık 18 saat sonra askeri helikopterle bölgeye indirilen arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün öğlen saat 15.00 sıralarında Kemah’a 25 kilometre uzaklıktaki Maksutuşağı köyü Larsek yaylasında meydana geldi. 12 yaşındaki oğlu Fırat Binay ile yaylacılık yapan 45 yaşındaki Kemah Çalgı Köyü Muhtarı Yıldırım Binay koyunlarını otlatırken bir anda bir ayının saldırısına uğradı. Ayı ile bir süre mücadele eden köy muhtarı kolundan ve göğsünden ağır yaralandı.

Reklam
Reklam

Ayının uzaklaşmasının ardından, babasını olay yerinde bırakarak yakındaki yaylaya yürüyerek giden 12 yaşındaki Fırat Binay’ın olayı haber vermesinin üzerine sabah saatlerinde askeri helikopterle ulaşıldı. Köylüler kendi çabalarıyla yaralıyı bulunduğu yerden kurtaramayınca, jandarmaya haber verildi.

Arazinin dağlık ve kayalıklardan oluşması nedeniyle, askeri helikopter ile olay yerine giden İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yaralı 3 çocuk babası Yıldırım Binay’ı alarak havaalanına getirdiler. Ambulansa konulan Yıldırım Binay, Mengücek Gazi Eğitim ve araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Olay yerine giderek kurtarmaya katılan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekip sorumlusu Süleyman Yavuz, “Olay bize gece 03.00 gibi intikal etti. Kemah ilçesi Larsek yaylasında bu tür bir olay olduğu söylendi. Oluşturulan kriz masasında yapılan durum değerlendirmesi sonrası helikopter ile alınmasına karar verildi. Helikopterle olay yerine giderek yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra helikopterle Erzincan’a getirdik. Şahsın bilincinin açık olmasına rağmen yaraları ağırdı” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, olayı duyan köy muhtarının yakınları hastaneye akın ederken, yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: