Köy Muhtarı Yatılı Öğrenciler Için Inek Kesti

Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Şehitlik köyü muhtarı, ilçe merkezindeki 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu...

Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Şehitlik köyü muhtarı, ilçe merkezindeki 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencilerini köyde misafir etti. Muhtar, besili bir ineği kesip, haşladığı etini öğrencilere ikram etti.

Pazaryolu'nda köy muhtarı örnek bir ev sahipliğine imza attı. İki torunu 75. Yıl YİBO'da eğitim gören köy muhtarı Kemal Gürcü, yıl sonu olması nedeniyle bütün YİBO öğrencileriyle öğretmen ve okul idarecilerini köye davet etti. Köye gelen öğrenciler için inek kesen muhtar Gürcü, köy meydanında kurduğu kazanlarda inek etini haşlayıp, öğrencilere ve okul yönetimine ikramda bulundu. Köy halkı da misafir öğrenciler için börek, tatlı ve sarmalar ile ayran hazırladı. Kaymakam Taner Tengir'in de katıldığı program gün boyu devam etti. Öğrenciler, Şehitlik köyüne kaymakamlığın tahsis ettiği servislerle taşındı.

Reklam
Reklam

Muhtar Gürcü, torunlarının arkadaşlarını köylerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bugün torunlarımla birlikte ayın sıralarda okuyan 93 öğrenciyi misafir etmekten çok mutluyum. Köyümüz tarihi bir güzellik yaşadı. Çocukların cıvıltısı, koşturmacası bizlere hayat verdi. Okullarında torunlarımı ziyaret ettiğimde karşılaştığım güzel ortam beni çok etkiledi. Devletimizin çocuklarımıza verdiği eğitimi görünce ben de bir vatandaş olarak bu öğrencileri ve okul yönetimini köyümde ağırlamak istedim. Sağ olsun, köy halkı da ev sahipliği yaparak öğrencilerimizi köyümüzde güzel bir şekilde misafir ettik. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünür olduk." dedi.

KAYMAKAM TENGİR: BU EV SAHİPLİĞİNE MİNNETTARIZ

Şehitlik köyü muhtarı ve sakinlerinin 93 öğrenciyi misafir etmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kaymakam Taner Tengir, örnek bir ev sahipliği yaptıkları için köylülere teşekkür etti. Kaymakam Tengir, yıl boyunca yorucu ve yoğun bir eğitim öğrenim döneminin sonunda öğrencilerin alışık olmadıkları şekilde bir köye misafir edilip, inek kurban edilmesinin güzel bir davranış olduğuna işaret etti. Kaymakam Tengir, sözlerine şöyle devam etti: "Köy halkının ve muhtarın güler yüzlü ve sıcak bir ilgi ile öğrencileri karşılayıp, onlarla ilgilenmesini gururla izledik. Herkese güzel bir ders niteliği taşıyan ev sahipliğinde muhtarın ve bütün köylülerin güler yüz, tatlı dille ve dayanışma ruhu içinde öğrencilere hizmet etmesine ilk kez şahit oldum. Bir kez daha müşahade ettik ki 'Köyler unutulursa hayat çekilmez olur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: