Köy muhtarları, Hakkı Meniz’i ziyaret ettiler

Tarsus’un bazı köy muhtarları, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Hakkı Meniz’i parti binasında ziyaret ettiler.

Muhtarlar, 65 bin dönüm araziye hizmet verdiklerini, kış aylarında elektrik kesintilerinden dolayı 7 adet motorpomplarının çalışmamasından dolayı çiftçilerin mağdur olduğunu, bu bakımdan dolayı çok eski olan elektrik hatlarının yenilenmesi gerektiğini, yenilenemiyorsa bakım-onarımdan geçirilerek ve kesintilerin çok geç yapılmasından dolayı güçlü bir jeneretör alınmasının artık zorunlu olduğunu ve şu anda tüm elektrik direklerinin sular içinde kaldığını beyan ettiler.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün D-1, D-2, D-3, D-4, D-5 ve D-6 ana kanalları yaklaşık iki yıldır temizlemediğini, kendi imkanlarıyla ara kanalların temizlendiğini fakat ana kanallar temizlenmeyince taşkınlar yaşandığını ve kendi temizledikleri kanalların bir anlamının olmadığını da ayrıca vurgulayarak Ak Parti İlçe Başkanı Av. Hakkı Meniz’den bir çözüm istediler.

Reklam
Reklam

İlçe Başkanı Meniz ve beraberinde İlçe Başkan Yardımcıları Kadir Canlı ve Mustafa Ateş ile birlikte sıkıntıları dinledikten sonra şöyle konuştu;

“Bu sıkıntıları ilgili kurumlara sözlü olarak anlatırsak, bir çare bulmamız mümkün değildir. 65 bin dönüm arazinin sulama işini yapan 7 adet motorpomplara elektrik taşıyan elektrik direklerinin yenilenmesi, istenilen özelliklerde jeneretör alınması ve ana sulama kanallarının DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne temizletilmesi için önce anlattığınız yere konunun uzmanı olan yardımcım Kadir Canlı’yı göndereceğim ve gerekli resimleri çektirdikten sonra bir rapor düzenleyeceğiz. Bu raporu ilgili kurumlara götürüp çözüm isteyeceği. Bu çözüm arayışında da bölge milletvekillerimizi ve Sayın Bakanımızı da ziyaret edeceğiz. Çiftçilerimiz için elimizden ne geliyorsa dün olduğu gibi, bugünde yapmaya hazırız” dedi.

Toplantının ardından muhtarlara öğle yemeği yediren Ak Parti İlçe Başkanı Meniz, konu hakkında en kısa sürede rapor hazırlatıp Ankara’ya gitme sözü verdi. Muhtarlar da, Ak Parti İlçe binasından memnuniyetle ayrıldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz