Köy Muhtarları İlbaş'tan Destek İstedi

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı 32 köyün muhtarı, köy yollarının Ilısu Baraj sahası altında kalacağını belirterek...

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı 32 köyün muhtarı, köy yollarının Ilısu Baraj sahası altında kalacağını belirterek AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş'tan destek istedi.

Köy muhtarları adına konuşan merkeze bağlı Eğlence Köyü Muhtarı Abdurrahman Olgaç, "Eruh ilçesine ve merkez ilçeye bağlı 32 köyün yolu baraj sahası altında kalacak. Yaklaşık on bin vatandaşın oturduğu bu köylerde özellikle çok verimli topraklar var. Yalnız il merkezinin değil çevre ilçe ve illerin birçok sebze ve meyvesi de bu köylerden sağlanıyor. Planlamada bu köylere yeni yol ön görülmemekte ve bu köylere ulaşımın önce Eruh ilçesi ve ardından buradaki köy yolları üzerinden yapılması istenmektedir. Bu yolun uzunluğu ise 180 kilometreye ulaşıyor. Oysa baraj gölü çevresinden getirilecek bir yolla il merkezine bağlanılabilir. Bu yolun uzunluğu ise yalnızca 18 kilometre olacaktır. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Aksi halde bu köylerin hepsi boşalacak. Hangi köylü ürününü 180 kilometrelik yoldan il merkezine getirebilir. Bu konudaki sıkıntılarımızı AK Parti İl Başkanı'na ilettik. Kendisine imzaladığımız bir mektubu da Başbakanımıza arz etmek üzere verdik. Ayrıca kendisini Başbakanımızla veya Ulaştırma Bakanımızla görüştürmesini istedik. Bizi anlayışla karşıladı ve hak verdi. Kendisi bizden bir temsilciyi Ulaştırma Bakanı ile görüştürmeye çalışacağını söyledi. Bu yolun yapılması halinde bu 32 köyün yanı sıra Mardin'e bağlı birçok köyünde Siirt'le bağlantısı daha da kısalacak ve ekonomik anlamda bağlar da güçlenecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: