Köy Muhtarları Madene Işçi Alımı Için Sendikadan Destek Istedi

Soma ilçesine bağlı bazı köy muhtarları, ilçedeki kömür madenlerine köylerinden eleman alımı konusunda destek talebiyle Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege

Soma ilçesine bağlı bazı köy muhtarları, ilçedeki kömür madenlerine köylerinden eleman alımı konusunda destek talebiyle Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Soma Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay'ı ziyaret etti.

Soma'ya bağılı Deniş, Evciler, Yırca, Eynez, Adilköy, Dereköy, Kozluören, Çerkez Sultaniye, Bayat, Sarıkaya, Türkpiyale ve Tekelışıklar köy muhtarları, Küçükgençay'ı ziyaret etti.

Muhtarlar, köylerindeki arazilerin madencilik faaliyetleri için istimlak edilmesi nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, kömür madenlerine köylerinden elaman alımı yapılaması için destek talep etti.

Reklam
Reklam

Küçükgencay, madenlere yakın bölgelerdeki köylerin yaşadığı sıkıntının bilincinde olduklarını ve köy muhtarlarının talebini haklı bulduklarını ifade ederek, "Sendika olarak Ankara'da ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Biz arkadaşlardan ayrı düşünmüyoruz" dedi.

Muhabir: Soner Övümlü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: