Köy öğrencileri bilim şenliği düzenledi

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyü Konutlar mezrasındaki Hamidiye İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler bilim şenliği...

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyü Konutlar mezrasındaki Hamidiye İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler bilim şenliği düzenledi.

Yaklaşık 600 öğrencisi olan Cizre Konutlar mezrasındaki Hamidiye İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve öğretmenleri 3. Bilim Şenliği'ni düzenlemenin heyecanını yaşadı. Okulda fen ve teknoloji, teknoloji tasarım ve diğer derslerde yapılan çalışmaların sergilendiği bilim şenliğine çok sayıda ziyaretçi katıldı. Öğrenciler, büyük bir heyecanla çalışmalarını anlattı.

Bilim Şenliği ile ilgili açıklamada bulunan Hamidiye İlköğretim Okulu Müdürü Mevlit Gayrinal, öğrencilerin içlerinde var olan cevheri işleyerek gün yüzüne çıkarmalarının bu eserlerle mümkün olduğunu söyledi. Mevlit Gayrinal, “Öğrencileri üretken ve heyecanlı görmek bizi ve ailelerini mutlu ediyor. Fizik ve gökbilim üzerine çeşitli deneyler yapan çocukların yüzlerindeki şaşkınlık ve merak bütün çaba ve koşturmacılara değdiğinin en güzel göstergesi. Geleceğin bilim insanlarına ilham vermek için gerçekleştirilen bu etkinliğimiz yenileri için de güzel bir örnek teşkil ediyor. Bir ülkede bilim ilerliyorsa ülkenin önü açılıyor demektir, çünkü bilimin olmadığı yerde gelişme olmaz. Bilimi ise insanlar yapacaktır. Bilim insanlarını yetiştirmek de bizim görevimizdir. Geleceğimizin varlık güvencesi olan öğrencilerimizi, ilköğretim çağından itibaren bilime alıştırmamız gerekiyor. Bilim yapmanın, zor ve sıkıntılı olmaması gerekir. Bilimi, zevkli çalışmalarla öğrencilerimize sevdirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gayrinal, birçok insanın hayal kurmasına rağmen çok azının hayalini gerçekleştirmek için çaba gösterdiğinin altını çizerek, “Geleceğe yön veren insanlar sadece hayaller kuranlar değil, hayallerini bilimin rehberliğinde gerçekleştirenler olmuşlardır. Bilim şenlikleriyle amacımız, ders kitaplarının satırları arasında sıkışıp kalmış fizik, kimya veya matematiğe ait teoremleri veya aksiyomları o satırların arasından kurtarmaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: