Köy okulu öğrencileri Van ve Somali için 6 kurban parası topladı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Kavacık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Aralarında...

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Kavacık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Aralarında maden kazalarında baba ve diğer yakınlarını kaybedenlerin de bulunduğu yaklaşık 300 öğrenci, bir ay boyunca harçlıklarını biriktirdi, kermes düzenledi ve bölge esnafını gezerek para topladı. Öğrenciler, altı tane kurban bedeli olan 2 bin 460 lirayı, Somali ve Van'a gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yıldırım'a törenle teslim etti. Törene Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir de katıldı. Öğrencilerin, depremzede arkadaşlarına yazdığı mektuplar ise idareci ve öğretmenlerin gözlerini yaşarttı. Hz. Muhammed (SAV)'in, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadis–i şerîfini hatırlatan öğrenciler, arkadaşlarının acılarını paylaştıklarını dile getirdi.
Dursunbey'teki madende 23 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen patlamada babasını kaybeden 12 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Hava Aydın, depremde yakınlarını kaybeden arkadaşlarının acısını anlayabildiğini belirterek, ninelerinin ördüğü patikleri satıp para topladıklarını söyledi. Maden kazasında babası ve amcasını kaybeden 3. sınıf öğrencisi İbrahim Avcı da Van'daki kardeşleri için çok üzüldüğünü ifade ederek, "İnşallah en kısa zamanda, hasar gören evleri ve okulları onarılarak tekrar eğitime başlarlar. Onlar için dua ediyorum." dedi.
Daha sonra öğrencilere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, gayretleri için hepsine teşekkür etti. İnsanların insanlıklarını böyle zor zamanlarda belli ettiğini vurgulayan Demir, "Eğitimciler olarak görevimiz, sizlere önderlik etmektir ancak bu davranışınızla siz topluma önderlik ettiniz. Kardeşlik bilincini unutmadınız ve bu milletin, bir bütün olarak acılara göğüs gereceğini herkese gösterdiniz. Emeklerinize sağlık." şeklinde konuştu. Kavacık İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Kaya ise kampanya teklifinin öğrencilerden geldiğini belirterek, "Van'daki kardeşlerimize şunu söylemek isitiyorum. Biz Türk milleti olarak ele ele verirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı yoktur. Yeter ki yüreğimizdeki sevgiyi kaybetmeyelim. Van'daki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz." dedi. Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlu Yaşar Yeşil de şunları söyledi: "Kendileri küçük, kalpleri büyük öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu davranışlarıyla hakikaten bizleri duygulandırdılar. Güzel bir örnek teşkil ettiler. Bu küçük ancak anlamı büyük güzel çalışmalarından dolayı kutluyoruz."
Öğrenciler daha sonra yardım parasını, Dernek Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım'a teslim etti. Ayrıca Van'daki kardeşlerinin Kurban Bayramı'nı da kutlayarak yanlarında oldukları mesajını verdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz