Köy Okuluna 4 Bin Ciltlik Modern Kütüphane Kuruldu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinin topluma hizmet dersi kapsamında Hasköy’ün Eşmepınar Köyü Ortaokulu’na kurduğu 4...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinin topluma hizmet dersi kapsamında Hasköy’ün Eşmepınar Köyü Ortaokulu’na kurduğu 4 bin ciltlik modern kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

MŞÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin başlattığı 'Bir kitap da sen uzat gönüllere projesi' ile Hasköy’ün Eşmepınar Köyü İlköğretim Okulu’na modern bir kütüphane kuruldu.
Kütüphanenin açılışına Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Belediye Başkanı Şefik Taşkın, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin İncesu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hasan Asi, İl Genel Meclis üyeleri Hamdullah Tanış ve Alican Aykut, Eşmepınar köyü muhtarı Abdulmelik Akıncı, Okul Müdürü Zülküf Demirçin, köy imamı Sıddık Doğan, Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Komiser Yardımcısı Cuma Şeker ve polis memurları, okul öğretmenleri, üniversiteli öğrenciler ve çok sayıda davetli ile okul öğrencisi katıldı.

Reklam
Reklam

"KÜTÜPHANEDE Kİ KİTAPLARIN OKUNMASI GEREKİYOR"

Üniversiteli öğrencilerin köy imamı, okul müdürü ve köy halkının desteği ile oluşturduğu kütüphanenin açılışını yapan Kaymakam Bilgihan Bayar, kitaplıkta duran kitapların hiç kimseye bir faydasının olmadığının altını çizerek, bunların okunması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Bayar, şunları söyledi: "Kütüphaneyi yönetecek olan yöneticiler kim ise onlara bir kitap önereceğim bu kitabı mutlaka öğrencilerimize okutsunlar; Eşekli Kütüphaneci. Nevşehir, Niğde tarafında yaşanmış bir vaka, Avanos’ta olmuş bir olay. Bir kütüphanecinin topluma okuma alışkanlığını kazandırmak üzere yaptığı çalışmaları anlatan bir kitap. Olay şu şekilde oluyor, adam kendine bir eşek satın alıyor ve bu eşek ile evlere kitapları servis yapıyor, gerçekten çok güzel bir kitap öğrencilerimize tavsiye ederim.”

"BU KÜTÜPHANE TOPLUMA HİZMET EDECEK"

Topluma Hizmet Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı ise öğretmen adaylarının oluşturduğu kütüphaneyi çok beğendiğini ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 2009 yılından beri öğrencilerin projeler geliştirerek faaliyetlerde bulunduğunu hatırlatan Bozarı, "Muş Alparslan Üniversitesi olarak topluma hizmet dersini 2009’dan itibaren gerçekleştiriyoruz. Hasköy Kaymakamlığı ve Hasköy Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve öğrenci arkadaşlarımızın da ön ayak olması ile birlikte şimdiye kadar gördüğüm en iyi proje diyebilirim. Güzel bir proje devamının da gelmesini diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

"ARTIK ULUSAL PROJELER YAPMAK GEREKİYOR"

Üniversiteli öğrencilerin hayata geçirdiği projelerin takdire şayan olduğunu ifade eden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek de öğrencilerin yaptığı projelerinin artık ulusal boyuta geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Dölek, "Burada gençlerin gerçekleştirmiş olduğu şey aslında topluma güzel bir mesaj veriyor. Kurumlar iletişim halinde olduğu zaman ortaya vatandaşın yararlanabileceği çok güzel şeyler ortaya çıkabiliyor. Muş Alparslan Üniversitesi olarak sadece yamaçtan sadece bir kar tanesini yuvarlamış oluyoruz. Ama bunu gelip gördüğümüz zaman bu kar tanesinin bir çığ şekline dönüştüğünü düşünüyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz de şu olmalı diye düşünüyorum Ulusal katılımlı büyük projeler yaparak bunu üniversite kampüsü ile sınırlı kalmayıp ilin genelini hatta bölgenin genelini kapsayacak projeler yapmak hedefimiz olmalı. Dersin bu şekilde amacına ulaştığını da düşünüyorum çünkü topluma hizmet, topluma bu kütüphaneyi de kazandırdığını düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Yoğun katılım ile açılışı yapılan kütüphanede yaklaşık 4 bine yakın kitabın olduğu ve okul müdürü, köy imamı ve halkın büyük destekler verdiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: