Köy yollarının standardı yükseltilecek

Dörtte üçü asfalt olan Samsun'un köy yollarında standardı yükseltmek için sabit konkasörlere ilave olarak bir...

Dörtte üçü asfalt olan Samsun'un köy yollarında standardı yükseltmek için sabit konkasörlere ilave olarak bir mobil konkasörün de hizmete konulması kararlaştırıldı.
Samsun Valiliği İl Özel İdaresi'nde köy yollarının standartlarının yükseltilmesine yönelik toplantı yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil başkanlığında altyapı personeli ile gerçekleşen toplantıda stabilize olan köy yollarının fiziki durumlarının iyileştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.
Bir süredir yol çalışmalarına nitelik ve sürat kazandıracağı düşünülen mobil konkasör tesisleri üzerinde çalıştıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, şu anda köy merkezlerinin dörtte üçüne asfalt ile ulaşabildiklerini söyledi. Diğer bağlantı ve tali yolların ise stabilize olduğunu dile getiren Karanfil, "Görev alanımızda toplam 8 bin 200 km kayıtlı yol ağı olduğu düşünüldüğünde hali hazırda hiç de azımsanamayacak bir orana sahibiz. Tüm yol ağımızı asfalt yapamayacağımıza göre şu anda yapılması gereken öncelikli iş mevcut durumun korunması ve stabilize kalitesinin artması olmalıdır. Bu da ancak olası problemlere yerinde ve hızlı bir müdahale ile gerçekleşebilir. Bu hizmetin sunulması için yaptığımız araştırmalar mobil (seyyar) konkasör tesislerinin bu amaca ulaşmak için en ideal yöntem olduğunu gösterdi.” dedi.
Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Recep Aydın, Altyapı Daire Başkan Vekili İlhan Uysal, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Mehmet Akif Özdemir ile teknik personel katıldı. Aktif olarak idarece işletilen sabit konkasörlere ilave olarak bir mobil konkasörün de dahil edilmesi ile işlerin daha verimli ve hızlı yürüyeceği konusunda fikir birliğine varıldı. İdarenin mobil (seyyar) konkasör alımı ya da kiralanması şeklinde alternatifli çalıştığı, her ilçenin ihtiyaç duyduğu kaliteli stabilize malzemesini temini için ilçelerde bu çalışmanın yapılacağı kaydedildi. Böylelikle stabilize yolların elek altı malzemesi dökülerek silindir ile sıkıştırılmak sureti ile standartlarının yükseltileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz