Köy yolu 75 gün sonra açılabildi

Muş merkeze bağlı Üçevler köyünün kar nedeniyle kapalı olan yolu, 75 gün sonra açılabildi. ...

Muş merkeze bağlı Üçevler köyünün kar nedeniyle kapalı olan yolu, 75 gün sonra açılabildi.

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Muş’ta kar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Baharın gelmesine rağmen fırtına ve çığ ekiplere zor anlar yaşatıyor. Öyle ki 75 gündür kapalı olan grup köy yolları var. Muş merkeze 70 kilometre uzaklıktaki Üçevler grup köy yolunu İl Özel İdaresi yoğun bir çalışmanın ardından ancak 75 gün sonra açabildi. Çalışmaları yerinde ziyaret eden Özel idare Genel Sekreteri Şehmus Yentür, yaptığı açıklamada "Muş Üçevler grup yolunun birincisi dediğimiz güvenlik yolunun açılması için bugün buraya geldik. Bu grup köy yolumuz asfalta yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. 75 gündür bu yolumuz kapalı durumda." dedi.

Reklam
Reklam

Üçevler köyü muhtarı Aydın Subaşı ise "Yaklaşık 75 gündür yollarımız kapalı durumda. Yıllardır böyle bir kışı ne gördük ne de yaşadık. Özel idare ekipleri haftalardır çalışıyorlar yolumuz açtılar gece gündüz çalışıp geldiler. Saman sıkıntısı ve yiyecek sıkıntısı vardı bunları hep giderdik." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: