Köyceğiz'de Yabancılar Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırıyor.

Muğla yöresinde yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Üyeleri kendi aralarında kurdukları grupları ile Muğla'da bir...

Muğla yöresinde yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Üyeleri kendi aralarında kurdukları grupları ile Muğla'da bir çok etkinlik ve organizasyonlar yapıp, etkinlikler düzenliyor.

Muğla Yabancılar Derneği Üyelerinden oluşan sokak hayvanları çalışma grubu Evelyn Girrod başkanlığında Cristine White, Mukaddes Paulsen, Sarah Browne , Kirstie Blades, dan oluşmuş grup; Köyceğiz İlçesi’ndeki sokak hayvanlarından 5 köpek ve kediyi Veteriner hekim Gülbin Ersan Durguç’un kliniğinde kışırlaştırma Operasyonları yapıldı. Veteriner hekim tarafından yapılan kısırlaştırmalar grup üyeleri tarafından kendi evlerinde iyileşene kadar, bakmak üzere aralarında paylaşıyor.

Reklam
Reklam

Köyceğiz sokaklarında başıboş gezen sahipsiz Hayvanlara kış boyunca bakabilmek ve sağlık kontrollerini yapmak üzere oluşturulan çalışma grubun Başkanı Alman Evelyn Girrod ve İngiliz Cristine White Yapmış oldukları Açıklamada; “Muğla yabancılar derneği bünyesinde oluşturduğumuz hayvan sağlığı çalışma grubu olarak, sokak hayvanlarını sağlık taramasını ve kısırlaştırma operasyonlarını ve operasyon sonrası bakımlarının kendi aramızda iş bölümü yaparak iyileşme süreçlerinde bakımlarını yapacak ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Böylelikle toplum ve çevre sağlığı ve sokak hayvanlarını koruma hususunda biz hayvan severleri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda bizler her ay oluşturacağımız sokak hayvanları yararına 2. el eşya marketlerinde açacağımız stantlar da satılmak üzere kampanyalarda düzenliyoruz .Hayvan severleri bu stantlarda satılmak üzere kullanmadıkları eşyalarını bize ulaştırmalarını istiyoruz

Muğla yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu; ''Dernek bünyesinden oluşturduğumuz sokak hayvanları Grup çalışanları Köyceğiz sokaklarında tespit edilen Sokak köpeklerini ve kedilerinin sağlık kontrollerini sürekli gözlemleyerek toplum sağlığına da katkıda bulunuyorlar. Hem de sokak hayvanlarının da yaşam haklarını koruyorlar'' .Dernek olarak diger sivil toplum kuruluşları ile birlikte doğal çevrenin korunması için ortak projelerde yer alıyoruz veya destek veriyoruz''. dedi Tüm Duyarlı insanları da ortak hareket etmek 31 martta yapacağımız ikinci el pazarına bekliyoruz. . Dernek her konuda olduğu gibi sosyal projelerde yer alıyor seminerler,imza kampanyaları düzenliyor Bölgede yaşayan yabancılar ile yerel halkın ortak sorunlarını bir araya gelerek çözüm yolları bulup bunları çalışma grupları oluşturarak yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: